Deprem Bölgesinde Yapılan Hırsızlıklarla Ä°lgili Tutuklanan KiÅŸi Sayısı Belli Oldu!

Deprem bölgesinde yaÅŸanan hırsızlık ve yaÄŸma olaylarıyla ilgili Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada tutuklanan kiÅŸi sayısını açıkladı. 

 

Deprem bölgesinde yaÅŸanan hırsızlık ve yaÄŸma olaylarıyla ilgili Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada tutuklanan kiÅŸi sayısını açıkladı. Deprem bölgesinde yaÅŸanan hırsızlık ve yaÄŸma olaylarıyla ilgili Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada tutuklanan kiÅŸi sayısını açıkladı. 

 

181 kiÅŸi tutuklandı!

 

Hürriyet'in aktardığı habere göre; Adalet Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı deÄŸiÅŸiklik yapılan binalarla ilgili sorumlulukları bulunan kiÅŸiler hakkında yürütülen soruÅŸturmalarda 160 kiÅŸinin tutuklandığını duyurdu. Bakanlık bölgedeki hırsızlık olaylarına iliÅŸkin ise 181 kiÅŸinin tutuklandığını belirtti. KahramanmaraÅŸ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüÄŸündeki depremleri etkilediÄŸi 11 ilde yıkılan ve imara aykırı deÄŸiÅŸiklik yapılan binalarla ilgili yürütülen soruÅŸturmalar sürüyor. Cumhuriyet baÅŸsavcılıklarınca yürütülen soruÅŸturmalar kapsamında ÅŸimdiye kadar 564 ÅŸüpheli tespit edildi. SorumluluÄŸu bulunan 160 ÅŸüpheli tutuklanırken, 62 kiÅŸi ifadeleri alınıp serbest bırakıldı, 175 kiÅŸi hakkında adli kontrol kararı verildi. Gözaltında hala 18 ÅŸüpheli bulunurken, 61 kiÅŸi hakkında gözaltı, 71 kiÅŸi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. 11 ÅŸüphelinin öldüÄŸü, 6 ÅŸüphelinin de yurt dışında olduÄŸu tespit edildi.



Etiketler: