Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçil Erzan Ve Dilan Polat Konusundaki Soruya Yanıt! 'Yargı Süreci..!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dubai dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken Seçil Erzan ve Dilan Polat konusundaki sorulara yanıt verdi; çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dubai dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken Seçil Erzan ve Dilan Polat konusundaki sorulara yanıt verdi; çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugün yayınlanan yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler kullanıldı: 

 

 

AHMET HAKAN SORDU

 

Filistin konusundan sonra yerel seçim hazırlıklarına, asgari ücret konusuna girdik. Ama aklımız Dilan Polat ve Ponzi Seçil’deydi.

 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bu konuyu sordu. Benim beklentim Cumhurbaşkanı’nın bu konuya pek girmeyeceği yönündeydi. Ama tam tersi oldu. ErdoğanAhmet Hakan’dan sorusunu daha ayrıntılı bir şekilde sormasını istedi.

 

Ahmet Hakan soruyu sorduktan sonra gözlerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirdik. Erdoğan, konunun yargıda olduğunun ve kim hukuksuzluk yaptıysa cezasını çekeceğinin altını çizdi. Vatandaşları kolay para kazanma tuzaklarına düşmeleri konusunda uyardı.

 

FUTBOLCULARLA İLGİLİ SÜREÇ

 

ErdoğanSeçil Erzan’ın merkezinde yer aldığı Arda TuranEmre BelözoğluSelçuk İnan gibi ünlü futbolcuların isimlerinin yer aldığı fon olayını iki noktadan ele aldı.

 

1- Futbolcularla ilgili bölüm; Erdoğan o konuda, “Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlarla ilgili de aynı şekilde süreç devam ediyor” dedi.

 

DENİZBANK YÖNETİCİLERİ

 

2- Soruda yer almamasına rağmen Erdoğan, bu olayda Denizbank’ın yöneticilerinin sorumluluğunu da gündeme getirdi. “Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor” diye konuştu. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Mehmet  Aydoğdu’nun yargılanmasına BDDK izin vermemişti. İddianamede isimleri yer almıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından banka yöneticileriyle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Konu yargıda olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan bu değerlendirmeyi yapmakla yetindi.