Çocuklar Neden Karanlıktan Korkuyor Ve Bu Korku Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklar 3-4 yaşına geldiklerinde ve doğru  dürüst konuşmaya başladıklarında, yattıklarında karanlıktan korktuklarını söylemeye başlıyorlar. “Geceleri karanlıkta canavarlar ve ürkütücü yaratıklar görmeye başladıklarını” anlatıyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Anne, koridorun ışığını açık bırakabilir misin?” Hangi ailede küçük çocukların böyle bir ricası duyulmaz ki? Karanlık korkusu aslında çocuklara özgü değil. Dünya tarihi kadar eski olan bu korku, yetişkinleri e derinden etkiliyor.

 

Uzmanlara göre, çocukların karanlıktan korkmaları son derece doğal. Bu korku çocuğun hayal gücünü geliştirmesi ve duygularını anlatmaya başlamasıyla ortaya çıkıyor. Hayal gücü geliştikçe ve zenginleştikçe hem hayali kahramanlar, hem de canavarlar üretmeye başlıyorlar,

 

Bir uzman anlatıyor: “Çocuklar sadece karanlıktan değil, yalnız kalmaktan, kendilerine okunan veya anlatılan masallardaki ürkütücü unsurlardan da korkuyorlar. Ya o ürkütücü mahluklar, hatta ölüm odaya girerse gibi bir korku.  Çocuk için uyku, geçici, sadece gece boyunca sevdiklerinden, en başta annesinden ayrılma korkusu üretiyor.