Clark Olofsson Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Stockholm Sendromu Teriminin Sahibi!

Clark Olofsson kimdir? Netflix'te yayınlanan dizi ile birlikte yeniden ismi gündeme gelen İsveç'in en ünlü gangsterlerinden olan Clark Olofsson ile ilgili bilgiler sosyal medyada merak edilmeye başlandı. Peki Clark Olofsson kimdir Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Clark Olofsson kimdir? Netflix'te yayınlanan dizi ile birlikte yeniden ismi gündeme gelen İsveç'in en ünlü gangsterlerinden olan Clark Olofsson ile ilgili bilgiler sosyal medyada merak edilmeye başlandı. Peki Clark Olofsson kimdir Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

clark olofsson kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Clark Olofsson kimdir Nerelidir? Kaç Yaşındadır? 

 

Clark Olofsson kimdir? Clark Oderth Olofsson ya da diğer ismiyle Daniel Demuynck1 Şubat 1947 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 76 yaşındadır. İsveçli suçlu olan Clark Oderth Olofsson hayatının yarısından fazlasını cinayete teşebbüs, kaçırma, saldırı, hırsızlık ve uyuşturucu ticaretinden aldığı cezalarla cezaevinde geçirmiştir. Olofsson İsveç’in ilk ünlü gangsteri olarak bilinmektedir. Oloffson Norrmalmstorg Soygunu sonrası “Stockholm Sendromu” teriminin ortaya çıkmasıyla tanınmıştır.

 

Olofsson 1947 yılında ağır alkol problemleri olan bir ailede dünyaya gelmiştir. İki kız kardeşi bulunmaktadır.  Annesi kasiyer olarak çalışırken babasının ise asfalt işçisi olduğu bilinmektedir. Clark Olofsson 11 yaşındayken annesinin psikiyatrik rahatsızlığı nedeniyle babası tarafından terk edilmiştir. Aile içindeki koşullardan mutsuz olan Clark Olofsson annesinin imzasını taklit ederek denizcilik okuluna kaydolmuştur. 14 yaşındayken Ballade isimli gemi ile dünyaya dolaşmıştır. 15 yaşındayken çalıştığı gemiden atılan Olofsson tekrar annesinin yanına dönmüş ve onunla yaşamaya başlamıştır. 1963 yılında 16 yaşındayken bir kaç küçük suçtan kliniğe yollanmıştır ve davranışları incelenmiştir. 1965 yılında kendisi ve yanındaki diğer kişilerle klinikten kaçan Olofsson İşveç Başbakanlığı ofisine girerken burada seradan üzüm, salatalık ve domates gibi şeyler çalmıştır. Bahçevanın kendilerini fark etmesi üzerine kaçan Olofsson ve arkadaşları bu olaydan üç ay sonra Eskilstuna’da iki polis memuruna saldırmıştır. 4 Şubat 1966 yılında mahkemede 3 yıllık hapis cezası alan Olofsson ilk kez hapis deneyimini gerçek anlamda yaşamıştır. 1966 yılında ilk kez hapisten kaçmıştır. 29 Temmuz 1966 yılında polis memurları Ragnar Sandahl ve Lennart Mathiasson Nyköping’te bulunan Skjutsaregatan’daki bisiklet dükkanında soygun haberini aldıklarında oraya intikal etmişler ve olay sonucunda Sandahl Gunnar Norgren tarafından vurularak öldürülmüş diğer soyguncu olan Olofsson bu olay sonrasında ülke çapında bilinen bir suçlu haline gelmiştir.

 

Bu olay sonrası yakalanan ve 10 yıl hapis cezası alan Olofsson sonrasında bir kaç kez daha hapisten kaçmış ve başka suçlar işlemeye devam etmiştir. 1973 yılında gelindiğinde Nörrköping’te bulunan hapishanede yatarken banka soyguncusu Jan Erik Olsson Norrmalmstorg Stockholm’de bulunan Kreditbanken’de rehine alma vakasına imza atmış ve kendisiyle irtibata geçen polislerden Olofsson’un bankaya getirilmesini istemiştir. Görüşmeler sonrasında bankaya getirilen Olofsson burada rehineler ile birlikte 6 gün geçirmiştir. Bu olay Stockholm Sendromu olarak bilinen terimin doğmasına neden olmuştur. Olay sonrası Olofsson önce yerel mahkemede suçlu bulunmuş ve hüküm giymiş sonrasında ise İsveç Anayasa Mahkemesi tarafından cezası iptal edilmiştir. Olofsson verdiği ifadede banka soygunundaki rehineleri korumak istediğini söylemiştir. Sonrasında tekrar geçmiş suçlarından hapse gönderilen Olofsson burada cezasını çekmeye devam etmiştir.