Ebedi hayat arayışı binlerce yıldır sürüyor.Özellikle de Çin’de. Ama bugüne kadar bir sonuç elde edilemedi. Edilemeyecek de.
Fenoreporter - Dış Haberler Servisi
Çinli arkeologların birkaç yıl önce Henan eyaletinde buldukları bronz bir kabın içeriği şarap falan değildi. Kabın içinde Milattan Önce 3’üncü yüzyılda hüküm sürmüş İmparator l'empereur Qin Shi Huang (M.Ö. 259-210) tarafından verilen emirle arayışına başlanan “Ölümsüzlük şurubu”nun hazırlık malzemeleri bulunuyordu.
2018 Ekim’inde bulunan koyu kahverendeki 3,5 litrelik şurubun yüksek oranda alkol içermesi nedeniyle, arkeologlar tarafından beyaz şarap tortusu olduğu sonucuna varıldı. Ancak çok eski Çin metinlerinde uzun hayat sağlayan kimyasallar olarak sayılan potasyum nitrat ve “Şaptaşı” olarak bilinen “Sulu potasyum alüminyum sülfat”ın varlığı bu şurubun “Ebedi hayat iksiri” olduğu yorumlarını güçlendirdi. Çok büyük olasılıkla bu şurubu içen kişi ölüp kalmıştı.
Gerçekten de İmparator Qin Shi Huang doktorlarından kendisine civa sülfür içeren haplar hazırlamasını istemişti. İçeceği her hapın ömrünü 6 yıl uzatacağına inanıyordu. Ne var ki, İmparator 49 yaşında öldü. Bu da “Ölümsüzlük iksiri”nin hiçbir işe yaramadığı, tam tersine ömrünü kısalttığı anlamına geliyor.
İmparator 2 bin yıl önce Çin’de çok yaygın olan bir dağda veae Çin kıyılarının epey açığındaki adalarda ölümsüzlüğün sırrını bulmuş halkların yaşadığı inancına güvenmişti. İmparator bu ada halklarını bulmaları için bir filo göndermişti. Filo o halkları ve ölümsüz hayatın sırrını bulamadı ama Japonya’yı keşfetti! Büyük ikramiye yerine amorti! Ebedi hayat arayışı Çinliler’e özgü değil. Antik Hindistan’da ve Batı halklarında da benzeri çabalar oldu. Fransız simyacı Nicolas Flamel 14’üncü yüzyılda bir ölümsüzlük şurubu geliştirdi ve kendinde denedi. Ölümsüzlüğe ulaşamadı ama 80 yıl yaşamayı başardı. 1400’lü yıllar için hiç de kısa bir hayat değil. Bir başka simyacı, Saint-Germain Kontu da 93 yıl yaşamayı başardı.