Çin Belçika'ya Sessiz Sedasız 53 Casusunu Sokmayı Başardı!

Belçika’da en az 53 in casusu “Gönüllü konsolosluk görevlisi” kimliğiyle at koşturuyor. Bu tespit, insan haklarının korunması alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü (STÖ) olan “Safeguard Defenders” araştırmasında ortaya çıktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Peki, kim bu casuslar? Ne yapıyorlar, ne amaçlıyorlar? Cevap, Belçika’nın Çin konusunda uzman olan siyaset bilimcisi Jonahtan Holslag’dan geldi.

 

İşte anlattıkları:

 

“Ülkemizde en az 53 Çinli konsolosluk görevlisi kisvesi altında faaliyet gösteriyor. Brüksel’de ve 10 bölgede çalışıyorlar. Kimi öğrenci, kimi iş insanı, kimi de epeydir Belçika’da yaşayan Çin vatandaşları olarak. Kendilerini gönüllü, yani maaşsız konsolosluk görevlileri olarak tanıtıyorlar.

 

Çoğunluğu belli bir süreden beri Belçika’da aşıyorlar,Sözde görevleri, Belçika’ya yeni gelmiş Çinliler’in bürokratik işlemlerinde yardımcı olmak. Aslında , hepsi de Çin Komünist Partisi’nin yan kuruluşlarından “Birleşik Cepne” tarafındankontrol ediliyor. Bu örgütün amacı Çin dışında yaşayan Çinliler’i kontrol etmek ve Çin’in dünya genelinde etkinliğini artırmak.

 

Kısacası onlar aslında Çin yönetiminin yurt dışındaki gözleri ve kulakları.”