Çin 3 Yılın Ardından Kapılarını Uluslararası Yolculara Açacak! İşte Detaylar!

Covid 19 salgını nedeniyle uzun süredir sıkı tedbirler uygulayarak pandemi ile mücadeleye devam eden Çin 2020’in Mart ayından sonra ilk defa kapılarını uluslararası turistlere açıyor.

 

Covid 19 salgını nedeniyle uzun süredir sıkı tedbirler uygulayarak pandemi ile mücadeleye devam eden Çin 2020’in Mart ayından sonra ilk defa kapılarını uluslararası turistlere açıyor. Covid 19 salgını nedeniyle uzun süredir sıkı tedbirler uygulayarak pandemi ile mücadeleye devam eden Çin 2020’in Mart ayından sonra ilk defa kapılarını uluslararası turistlere açıyor.

 

3 yıl sonra ilk!

 

Kısıtlamaların hafifletildiği Çin’de Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanmıştı. Covid-19’a karşı sıkı önlemlerini gevşeten Çin, 2020’in Mart ayından sonra ilk defa kapılarını uluslararası turistlere açıyor. BBC’de yer alan habere göre, Çin’e giden uluslararası yolcuların artık kendilerini karantinaya alması zorunluluğu olmayacak. Ülkeye girenler seyahatten 48 saat önce alınmış bir negatif PCR testi sunmaya devam edecek. Çin’in yeni hamlesi uzun süredir bir araya gelemeyen çok sayıda aile için müjde olarak karşılandı. Çin’de aynı zamanda  Bahar Bayramı seyahatleri, 7 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında devam edecek. Yüz milyonlarca insanın, bu tarihler arasında ülke içinde seyahat etmesi bekleniyor. Çin, ülke içi seyahatleri kapsayan ve 3 yıldır devam eden Covid-19 kısıtlamalarını da kaldırdı. Öte yandan kısıtlamaların hafifletildiği Çin’de Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanmıştı.