Cilt Kuruluğuna Ne Neden Olur? Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun cildi kuruyor. Çoğu kadının ilgilendiği cilt kuruluğu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu sağlıklı ciltli nasıl olunur? Nasıl geçer? Ne sebep olur? Ne geçirir? İşte cevabı haberimizde...

 

Derinin normal işlevini yerine getirebilmesi için sağlıklı olması gereklidir. Çeşitli nedenlerden dolayı cilt sağlığını kaybedebilir. Cilt kuruluğu bunlardan biridir. Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile kendini gösteren ve kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Ciltte kuruluk ve pullanma çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. 

 

Cilt kuruluğuna ne neden olur?

 

Ortamı ısıtmak için kullanılan soba, şömine, elektrik sobası ve kalorifer havayı kurutur ve cildin kurumasına neden olur. Uzun süre sıcak suda kalmak cildi kurutabilir. Aynı zamanda yoğun klorlu havuzlar da cilt kuruluğuna neden olurlar. Atopik dermatit, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarında cilt kuruma ve pullanma gösterir. Ellerini çok sık yıkamak, ellerde kuruluk ortaya çıkar. Hamile kadınlar hamilelik dönemi boyunca cilt kuruluğu yaşayabilirler. 

 

cilt

 

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir?

 

Duş alırken aşırı sıcak su kullanmayın. Her gün duş almak yerine gün aşırı banyo yapın. Duş sürenizi 10 dakikadan kısa tutun. Banyo yaparken nemlendiricili sabun kullanın. Banyodan hemen sonra cildinize nemlendirici uygulayın. Cildinizi havluyla sertçe ovarak kurulamayın. Kuru cilt lezyonlarını kaşımayın ve ovalamayın. Bolca su için. Bolca taze sebze ve meyve tüketin. Cildiniz kurudukça nemlendirici uygulayın.

 

Cilt kuruluğu nasıl geçer?

 

Hindistan cevizi yağının yumuşatıcı özelliği vardır. Hindistan cevizi yağında bulunan doymuş yağ asitleri cildi nemlendirebilir ve yumuşatabilir. Yulaf ezmesi cildi yatıştıran antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Özellikle kaşıntılı ciltlere çok faydalıdır. Aloe vera kuru ve tahriş olmuş cilde iyi gelir. Cilt büyümesini uyarır. Güneşten yanmış, tahriş olmuş ciltte de faydalıdır. Cildinizi yıkadıktan hemen sonra nemlendirin. Susuz kalmayın.

 

 

 

 


Etiketler: