Cilt Bakımı İçin Neler Yapmalıyız?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cildidir. Güzelliğe önem veren kadınlar cilt bakımı için ne kullanmalı?  Evde yapabileceğiniz cilt bakım tüyoları... Cildimize nasıl bakmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Cevabı haberimizde...

 
1- Topuklara vazelin: Nasırlı ve kurumuş topuklar için vazelini gece yatmadan sürün ve üzerine çorap giyin.
 
2- Avokado: Çekirdeğini çıkardığınız soyulmuş bir avokadoyu bir kapta ezin ve tüm vücudunuza sürün. 20 dakika bekleyin ve durulayın. Cildiniz yumuşacık oalçaktır.
 
3- Güneşsiz bronzlaşma: Eğer güneşsiz bronzluk için kullandığınız kremler cildinizi leke leke bırakıyorsa üzerine biraz kabartma tozu koyarak keselenmeniz bu durumu gidericektir.
 
4- Bebek yağı: Eğer cildiniz kuruysa gündelik nemlendiricinizin içine birkaç damla bebek yağı ekleyin.
 
5- Sivilcelere dış macunu: Henüz çıkmaya başlayan bir sivilceniz varsa bezelye tanesi kadar bir diş macununu sivilcenin üzerine sürün ve 15 dakika bekleyin. Sonuca inanamayacaksınız.
 
6- Susuz sabun: Kullanmaya kıyamadığınız güzel sabunlarınızı iç çamaşır çekmecenizin içine atın, mis gibi koksun çamaşırlarınız.
 
7- Pişik kremi ile nemlenin: Kuruyan çatlayan topuklarınıza ve dirseklerinize pişik kreminizden bolca sürün.
 
8- Çay poşeti: Eğer cildiniz kırmızı kırmızı olduysa bir yeşil çay poşetini bir iki dakika demlenmeye bırakın ve soğuduğunda yüzünüze press uygulayın. Çayın içeriğindeki antioksidanlar enflamasyonu ortadan kaldıracaktır.
 
9- Yumurta beyazı: Yorgun cildinizi canlandırmak için bir kabın içine yumurtayı sarı ve beyazını ayırarak kırın. Ve beyazını maske olarak yüzünüze sürün. 5 dakika bekleyip durulayın.
 
10- Hassas ciltleri tuvalet kağıdı ile kurutun: Havlu yüzeyi çok sert ise yüzünüzü tuvalet kağıdı ile kurulayabilirsiniz.
 
11- Ayaklarınıza bakım yapın: Yorgun bir günün ardından ayaklarınızı epsom tuzu ile sıcak suya batırın ve nasıl rahatladıklarınız izleyin.
 
12- Yaralara ağız gargarası: Yeni bir yaranız varsa üzerini ağız gargarası ile temizleyebilirsiniz.
 
13- Patates gözler: Şişmiş gözler için soyulmuş çiğ patatesleri gözlerinize üzerine koyun ve 10 dakika bekleyin.


Etiketler: