CIA Açıkladı! Swift'in Viyana Konserinde 10 Binler Hedef Alınıyordu!

Taylor Swift'in Viyana'da iptal edilen konserlerine dair CIA Direktör Yardımcısı David Cohen yaptığı açıklamada şüphelilerin on binlerce kişiyi hedef almayı planladığını söyledi.

 

Euronews'te yer alan habere göre; CIA Direktör Yardımcısı David Cohen Maryland'de düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, Taylor Swift'in Eras Tour kapsamında bu ayın başlarında Viyana'da verdiği konserlere saldırı planlayan şüphelilerin sanatçının on binlerce hayranını öldürmek istediğini söyledi. Associated Press'in haberine göre Cohen, “Bu konserde çok sayıda insanı öldürmeyi planlıyorlardı ve bu konuda oldukça ilerlemişlerdi. Avusturyalılar bu tutuklamaları yapabildiler çünkü ajansımız ve istihbarat camiasındaki ortaklarımız IŞİD bağlantılı bu grubun ne yapmayı planladığı konusunda onlara bilgi sağladılar" ifadelerini kullandı. 

 

Konserler iptal edilmişti

 

Swift'in 8 Ağustos'ta başlayacak olan Viyana konserleri, Avusturyalı yetkililer tarafından engellenen komplo hakkında bilgilendirildiklerinde, etkinlik organizatörleri Barracuda Music tarafından iptal edildi. Swift'in bu hamlesi, birçoğu ülkenin başka yerlerinden ya da yurtdışından Viyana'ya konser izlemek için gelen on binlerce hayranını yıkıma uğrattı. Caroline adlı bir sosyal medya kullanıcısı konserlerin iptal edilmesinden kısa bir süre sonra “Bu satış fiyatlarıyla Taylor'ı bir daha göremeyeceğim, bu yüzden oldukça yıkıldım. Bunun benim 'kanseri yendin' gezim olması gerekiyordu, bu yüzden bu durum acı veriyor" dedi.

 

3 kişi gözaltına alındı

 

İddia edilen komplonun baş şüphelisi, 17 yaşındaki bir çocukla birlikte, iptallerin açıklanmasından bir gün önce, 6 Ağustos'ta gözaltına alındı. Avusturyalı yetkililer, Avusturya gizlilik yasaları nedeniyle ismini vermedikleri baş şüphelinin IŞİD'den ilham aldığını söyledi. Şüphelinin stadyum dışında bıçak ya da patlayıcılarla saldırı düzenlemeyi planladığını belirttiler. Henüz 18 yaşında olan üçüncü bir şüpheli ise 8 Ağustos'ta tutuklandı.