Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan İle İlgili Skandal Kapağına Tepki Yağdı!

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıplak olarak çarpılırken resmettiği kapak Ankara'dan yoğun tepki çekti. 

 

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıplak olarak çarpılırken resmettiği kapak Ankara'dan yoğun tepki çekti. Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıplak olarak çarpılırken resmettiği kapak Ankara'dan yoğun tepki çekti. 

 

T24'te yer alan habere göre; Ankara, Fransız Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Tayyip Erdoğan'ı kapağında resmediş şekline tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Charlie Hebdo'nun "İnsanlıktan nasibini alamadığını" ve "Türk milletine hakaret etmeye devam ettiğini" söylerken, "Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar" ifadelerini kullandı. 

 

Çavuşoğlu, sosyal medya paylaşımına, "Asıl ibretlik olan, Türk Milleti’nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin çaresizce kadere bel bağlamalarıdır"  diye devam etti.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz." ifadesini kullandı.

 

"Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş." değerlendirmesinde bulunan Altun, şunları kaydetti:

 

"Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz. Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz.”

 

Charlie Hebdo'ya bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kalın, "Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek." ifadelerini kullandı. Charlie Hebdo, yeni sayısının kapağına Erdoğan'ın banyoda çıplak şekilde çarpıldığı bir karikatür koymuş ve "Bizi ondan yalnıza ölüm kurtarır" yazmıştı.