Charcot Hastalığı! Yeni Bir Tedavinin İpuçları Bulundu!

Dünyanın en önemli bilim insanlarından Stephen Hawking’i en az 50 yıl soyunca kıvrandıran, sonunda ölüme götüren Charcot hastalığının ilerlemesini durduracak hiçbir tedavi yok. Bu hastalığın özelliği tüm vücudu felç etmesi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu hastalığın tespitinde yaşanan güçlük şu: Hiçbir belirti veya ön işaret göstermiyor. Ancak benzer belirtiler gösteren diğer oluşumların yok edilmesiyle, “Charcot” tek başına kalınca anlaşılabiliyor. Bu da çok ama çok uzun zaman alıyor. Uzmanlara göre, ilk belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren en az 2 yıl geçmesi gerekiyor.Bu da tedavi yöntemlerinin belirlenmesini ve hastalığın erken evrede kontrol altına alınması şansını çok ama çok azaltıyor.”

 

Şimdi bir umut ışığı doğdu: Teşhis süresini kısaltmak için araştırmacılar  i nsan beynindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek için kullanılan elektroensefalografi yöntemini “Charcok”un ön mesajlarını tespit etmek için kullanmayı düşündüler. Bu beyindeki elektrik dalgaları “Charcot” hastalığının ilk işaretlerini haber verebilirdi.

 

Sonra bir adım daha atıldı: Beyinden gelen normal ve anormal dalgalar karşılaştırıldı. Sonuç: Bu fark sayesinde “Charcot” hastalığının teşhis süresi çok kısalabilir, bu da tedaviye çok daha erken başlanmasının önünü açabilir.



Etiketler: