Çene (Jawline) Dolgu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de çenedir. Güzelliğe önem veren kadınlar çene dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği çene dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Jawline dolgu, çenenin uç kısmından kulak önüne kadar uzanan iki mandibular kemik uzantısı boyunca gerçekleştirilen dolgu uygulama yöntemidir. Çenenin köşesinden çenenin ucuna kadar olan yüz bölgesinin her iki yanındaki hattın daha da belirginleştirilmesi işlemleridir. Çene hattına ve çene uçlarına yapılacak olan dolgu yüz bölgesinin daha çekici, şık ve estetik görünmesini sağlamaktadır. Jawline dolgu, çene dolgusu olarak da bilinmektedir. Bu uygulama çenenin mevcut kontürünü belirginleştirmede de uygulanmaktadır. Jawline dolgu uygulamalarında çene öne alınmaktadır; çene bölgesi ile yüz arasında mevcut olan uyumsuzluk ya da daha kilolu gösteren, netliğini kaybetmiş olan çene hatları daha çok ön plana çıkartılmaktadır.

 

Çene (Jawline) dolgu nasıl yapılır?

 

Çene dolgusu operasyonlarında enjeksiyon teknikleri ve iğneleme yöntemleri ile dolgu işlemleri gerçekleştirilmektedir. Çenede mevcut olan çukur bölgeleri doldurma işlemlerinin yanı sıra çok fazla ön plana çıkmış olan noktaları dengeleyerek daha soft bir çene görüntüsüne ulaşmak amaçlanır. Yüzün alt bölgesini doldurma işlemlerinde şekillendirmek amacıyla bir dizi dermal dolgu türleri kullanılmaktadır. Dolgu malzemeleri çene dolgularında tek değildir. Birçok çene dolgusu malzemesi mevcuttur. Bu malzemeler kullanılmadan önce, öncelikle çene dolgusu yaptırmak istenen kişi üzerinde alerji testi yapılır. Alerji testi tamamlandıktan sonra kişilere enjekte edilmektedir. Hyaluronik asit, yağ hücresi, sığır kolajen, hidro silapatit kalsiyum ve benzeri maddeler ile dolgu işlemleri gerçekleştirilmektedir. Çene dolgusu işlemlerinde genellikle lipid (yağ) hücreleri ile dolgu enjeksiyonu gerçekleştirilmektedir. Lipid hücreleri diğer mevcut maddelere oranla daha sağlıklı bir uygulama olarak söylenmektedir. Çene dolgusu operasyonu gerçekleştirilirken herhangi bir anestezi uygulaması yapılmaz. Tabi bu durum dolguyu yaptıran kişinin isteğine göre değişmektedir. Eğer çene dolgusu yaptıracak olan kişi anestezi uygulanmasını istiyorsa uygulanacak olan anestezi yöntemi lokal anestezidir.

 

Çene dolgusu nasıl uygulanır?

 

Çene dolgusu işlemlerinde enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenede mevcut olan çukur görünümü dengelemek, yüzün alt bölümünü şekillendirmek sebebiyle dermal dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Dolgu enjeksiyonlarında kullanılabilecek çeşitli dolgu maddeleri mevcuttur. Bu çeşitler arasında en sık kullanılan maddeler, hyaluronik asit, yağ hücreleri , sığır kolajeni (tedavi başlamadan dört hafta kadar öncesinde mutlaka alerji testi yapılmalıdır), kalsiyum hidrokdilapatit ve biyo bozunur polimer vb. maddelerdir. Çene dolgularında tercih edilmiş olan dolgu malzemesi cildin hemen alt kısmına küçük iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Çene dolgusunun uygulanma işlemlerinde seans yaklaşık olarak on beş dakika kadar bir sürede gerçekleştirilmektedir. Çene dolgusunu talep eden kişilerin yüz yapısına göre uygun bir tedavi planı sayesinde belirgin bir çene hattı elde edilebilir, yapısal olan özellikler belirgin bir şekilde netleştirilebilir, çene ve yüz konturları ciddi derecede geliştirilebilmektedir.

 

Çene dolgusu neden yapılır?

 

Dolgu enjeksiyonları genelde vücudumuzun en dikkat çekici olan yüz bölgesinde meydana gelen ya da hep var olan kırışık ve çukurların doldurularak yok edilmesi için kullanılan, estetik cerrahi tarafınca uygulanan bir yöntemdir. Aynı zamanda yüz bölgesinde mevcut olan hacim eksikliklerini doldurmak için de kullanılabilmektedir. Derinin altına enjekte edilmiş olan dolgu maddesi o alanı yükseltir. Dolgu enjeksiyonlarının etkileri kullanılacak olan ürünün kalitesine ve niteliğine göre belli bir zaman içinde kaybolur. Dolgu malzemelerinin kullanımı ile artmış olan çene profili, daha ‘V’ bir yüz hattına dönüştürülebilir. Bu, çenenin oranını yüz bölgesinin diğer nitelikleri ile daha uyumlu bir hale getirilebilmektedir ve bu sayede yüzün genel estetiği çoğaltılabilmektedir.

 


Etiketler: