Cem Adrian Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Cem Adrian kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı Cem Adrian ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Cem Adrian kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Cem Adrian kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı Cem Adrian ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Cem Adrian kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

cem adrian kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Cem Adrian kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı?

 

Cem Adrian kimdir? Cem Adrian hayatı babası esnaf, annesi ev hanımı olan ve Boşnak bir ailenin ikinci çocuğu olarak Edirne'de doğmuştur. Gerçek adı Cem Filiz'dir. Meslek hayatında kullandığı Adrian soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis'ten esinlenerek aldığını belirtmiştir. Boşnak kökenli Türk müzisyen, söz yazarı, yapımcı ve yazar Cem Adrian, babası tüccar, annesi ev hanımı olan Yugoslavya göçmeni bir ailenin 2. çocuğu olarak 30 Kasım 1980 tarihinde Edirne'de dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Cem Filiz’dir. Besteci Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları’na “özel öğrenci” statüsüyle eğitim almıştır. Ortalama bir insandan 3 kat daha uzun ses tellerine ve 4.5 oktavlık ses genişliğinie sahip olan Cem Adrian, Adrian sahne soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis’ten esinlenerek almıştır. Cem Adrian, 2003 yılında Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte kurdukları “Mystika” adlı etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.

 

2004 yılının Ekim ayında Fazıl Say ile birlikte verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşan “Ben Bu Şarkıyı Sana yazdım” adlı albümünü çıkarmıştır. 2006 yılının sonbaharında, yapımcılığını kendi üstlendiği ikinci albümü “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti”yi çıkaran Adrian, bu albümde yer alan ve albümle aynı adı taşıyan şarkısında, 134 kanal vokal kaydı yaparak hiç enstrüman kullanmadı. 2007 yılı Temmuz ayında çalışmalarına başlanan, prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği, albüm kayıtlarından, şarkı sözüne, müziklerinden, aranjlerine kadar kendisinin yaptığı dördüncü profesyonel çalışması ‘tanrının emri aşkı’ anlatan “Emir” albümü 2008'de piyasaya çıkmıştır. Adrian, albümünün yan prodüktörlüğünü yapan Emin Yasin Vural ile birlikte elektronik ağırlıklı bir albüm hazırladı. Adrian, 2008 yılının Mart ayında “Essensials/Seçkiler-1” adlı albümünü piyasaya çıkardı. Beşinci stüdyo albümü olan, “insanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu” vurguladığı “Kayıp Çocuk Masalları” 25 Aralık 2010 tarihinde piyasaya çıkmıştır. 18 Eylül 2012 tarihinde altıncı stüdyo kaydı olan “Siyah Bir Veda Öpücüğü” adlı albümünü çıkarmıştır. 2016 yılında “Essentials/Seçkiler 2” albümümünü piyasaya çıkaran Adrian'ın yedinci stüdyo albümü “Tuz Buz” ise Kasım 2017'de dinleyicilerle buluştu. Cem Adrian, 2017 yılında bir çocuğun ameliyat masraflarını karşılamak için Manuş Baba, Ceylan Ertem, Mabel Matiz ve Derya Köroğlu ile birlikte “Bir Çocuk İçin Şarkılar” adı altında bir konser vermiştir.



Etiketler: