Carminho, 2 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda!

Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade sahne adıyla Carminho..  Diğer bir tabirle Fado'nun Melankolik prensesi. Caz, pop ve rock kısacası her anlamda Portekiz geleneğini fadoyla buluşturan usta sanatçı.. 2 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

 

Fado, Portekizlerin müziğidir. Genellikle melankolik, üzüntülü ve hüzünlü bir halk müziğidir. Duyguların ahenk olarak bütünleştiği bu zorlu müzik türünü birçok ünlü sanatçılar söylemektedir. En ünlü sanatçılardan biri ise Portekizli Carminho'dur. Çocukluğundan beri Fado dinleyerek büyümüştür. Neredeyse tüm ruhuyla geleneksel Fado’yu temsil etmektedir. 

 

FADOYU SESİNİN MELONKİSİYLE EN GÜZEL YORUMLAYAN İSİM!

 

Potekizli Carminho'nun şöhret olma yolunda vermiş olduğu mücadelesi kısaca; Pablo Alboran ile Perdoname şarkısında düet yaparak Avrupa’da büyük ün kazanmasıyla başladı. Bu sayede İspanya’da haftalarca satışın 1 numarası oldu. Carminho, ilk olarak prodüktör gitarist Luis Penedo ile iş birliğiyle yaptı. İlk albümü “Fado” ile uluslararası bir şöhret yakaladı.  Ailesinden gelen Fado geleneğini caz, pop ve rock müzikleriyle de buluşturan genç yıldız, İngiltere’den Fransa’ya, Mozambik’ten Hollanda’ya, Amerika’dan İspanya’ya kadar yüzlerce konser ile kısa sürede sınırları aştı. Carminho 2012’de 'Alma' adlı 2. albümünü yayınlandığında yılın en çok satan albümlerinden birine de imza atmış oldu. Hatta platin albüm satışına dahi ulaştı.

 

Sanatçı aynı yıl “As Pedras da Minha Rua” ve “Bom Dia, Amor” teklilerini yayınladı. 2014 yılında, Mariza Monte, Arnaldo Antunes, Javier Limón, Nana Vasconcelos, Carlos Barreto ve Jacques Morelenbaum gibi dünyaca isimlerle çalıştığı 'Canto' adlı albümünü müzikseverlere sundu. 2015’te “Saia rodada” teklisini yayınlayan Portekizli şarkıcı, 2016 yılında Marisa Monte, Chico Buarque ve Maria Bethânia gibi dev isimlerle düetlerinin de yer aldığı "Carminho Canta Tom Jobim" albümüyle büyük başarı elde etti. 2018’de kariyerinin beşinci albümü olan ve “en kişisel albümüm” diyerek tanımladığı, aktif olarak yapımcılığı ve şarkı yazarlığı ile de dahil olduğu “Maria” albümünü dinleyici ile buluşturdu.Aynı yıl “O Menino e a Cidade” teklisi ile fado severlerle buluştu. 2021 yılında Brezilyalı sanatçı Caetano Veloso’nun “Meu Coco” albümünde “Voce -Voce” şarkısında düet yapan Carminho 2023 yılında yayınlayacağı yeni albümü üzerinde çalışıyor.

 

Fado’nun melankolik prensesi Carminho, 2 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.