Bursaspor Amedspor Maçındaki Olaylara Siyasetçilerden Tepki!

TFF 2. Lig'te oynanan Bursaspor Amedspor maçında yaşanan ırkçı saldırılara yönelik siyasetçilerden tepkiler peşi sıra geldi. 

 

TFF 2. Lig'te oynanan Bursaspor Amedspor maçında yaşanan ırkçı saldırılara yönelik siyasetçilerden tepkiler peşi sıra geldi. TFF 2. Lig'te oynanan Bursaspor Amedspor maçında yaşanan ırkçı saldırılara yönelik siyasetçilerden tepkiler peşi sıra geldi. 

 

Duvar'da yer alan habere göre; Bursaspor-Amedspor maçındaki ırkçı saldırılara siyasetçilerden de tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, stada yabancı madde girişindeki ilgili kamu görevlilerinin açığa alındığını açıkladı. TFF 2. Lig Beya Grup'ta 25. hafta maçında Bursaspor-Amedspor mücadelesi oynanıyor. Maçtan önceki gece Amedsporlu oyuncuların kaldığı otelin önünde havai fişek ve torpiller patlatan Bursaspor taraftarları, maç başlamadan önce ırkçı sloganlar ve pankartlarla tribünlerde yer aldı. Maç önü ısınmasında Amedsporlu oyunculara saldırı düzenlendi. Maç boyunca sahaya torpil, meşale türü yabancı maddeler atıldı, Amedsporlu futbolcular sakatlandı. Siyasetçiler, maçta yaşanan ırkçı saldırılara tepki gösterdi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bursaspor Amedspor maçında görmek istemediğimiz görüntüler ve olaylar, geçtiğimiz hafta yeşil sahalarda gördüğümüz birlik ve beraberlik ruhundan sonra bizleri derinden üzmüştür. Şiddet ve şiddeti öven mesajlar, şu anda ülkemizin ihtiyaç duyduğu dayanışma ruhuna zarar vermektedir. Yaşananların tekrar etmemesi için herkesi sağduyuya, yetkilileri ise göreve davet ediyoruz" diyerek maçta yaşananlara ilişkin mesaj paylaştı.

 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, maç öncesi yaşananlarla ilgili, "Dün konakladıkları otelde bugün müsabaka için çıktıkları futbol sahasında ırkçı saldırıların ve fiziksel şiddetin hedefi olan #Amedspor Bursa'ya futbol oynamaya gelmiştir. Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlarıdır. #Amedsporyalnızdeğildir" paylaşımı yaptı.

 

 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise, "Halkı birbirine düşürmeye çalışan, daha bir ay önceki depremde hasar gören bir kentin futbol takımına bile saldıran, provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara geceden beri göz yuman her kimse hem ülkemize hem insana düşmandır.  #Amedsporyalnızdeğildir" ifadelerini kullandı.

 

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de emniyet güçlerini göreve çağırarak, "Bugün Bursaspor maçında tehlikeli bir oyun oynanıyor. Dün geceden sonra bugün ısınma turlarında da fiili saldırı olmuş. Ne ülkemiz ne de Bursa bu görüntüleri hak etmiyor. Valilik bir an önce süreci kontrol altına almalı" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" mesajını paylaştı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Bursaspor taraftarının durdurulması ya da maçın iptali için illa “hükümet istifa” sloganlarının atılması mı lazım.?” HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: #Amedsporyalnızdeğildir Dün gece ve bugün sahada yaşananlar utanç verici!!! Bu zorbalığa nasıl izin veriyorsun.!? @BursaValiligi

 

 

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli: Bursaspor taraftarı olduğunu söyleyen bir güruhun saldırısı ve nefret söylemi kabul edilemez. Bursa halkı bir avuç faşiste ve kulübü bu hale sürükleyenlere gereken yanıtı mutlaka vermeli. Amedspor bu ülkenin gururudur. 

 

HDP'nin resmi hesabından yapılan paylaşım ise şöyle oldu: "Bursa’da Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz. 90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek. Sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Biz faşizme karşı diz çökmeyecek milyonlarız."