Büğdüz Ya Da Boğdüz Kılıçören Mağarası Nerededir? Hikayesi Nedir?

Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası nerededir? Hikayesi nedir? Nasıl gidilir? Coğrafi güzellikler bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden Türkiye'de yer alan Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası nerededir? Hikayesi nedir? Nasıl gidilir? Cevaplar haberimizde..

 

Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası nerededir? Hikayesi nedir? Nasıl gidilir? Coğrafi güzellikler bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden Türkiye'de yer alan Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Büğdüz ya da Boğdüz Mağarası nerededir? Hikayesi nedir? Nasıl gidilir? Cevaplar haberimizde..

 

bogduz ya da bogduz kilicoren magarasi nerededir hikayesi nedir

 

Büğdüz ya da Boğdüz Kılıçören Mağarası nerededir? Hikayesi nedir? Nasıl gidilir?

 

Büğdüz ya da Boğdüz Kılıçören Mağarası'nın ismi nereden gelmektedir? Nerede bulunmaktadır?

 

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesi illerinden Çorum'un Kılıçören köyünün güneyinde bulunan Büğdüz ya da Boğdüz Kılıçören Mağarası ismini Oğuzlar'ın Büğdüz ya da Boğdüz boyundan almaktadır. 

 

Hikayesi nedir? 

 

Dar bir girişi olan mağarada Bizans döneminden kalan hazinelerin saklandığı rivayet edilirken, konuyla ilgili söylentiler yerel halkın ilgisini çekmektedir. 

 

Not: Görseller temsilidir. 



Etiketler: