Bu Prensesler Gelecekte Avrupa Krallıklarının Yeni Kraliçeleri Olacak!

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ölümü ve Danimarka Kraliçesi 2’nci Margrehte’in tahttan çekilmesinden sonra Avrupa kraliçesiz kaldı. Ancak 21’inci yüzyılda doğmuş olan prensesler kuşağı nöbeti devralmaya hazırlanıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Belçika Prensesi Elisabeth (2001 doğumlu), Hollanda Prensesi Catharina-Amalia (2003 doğumlu), Norveç Prensesi İngrid Alexandra (2004 doğumlu), İspanya Prensesi Leonor (2005 doğumlu), İsveç Prensesi Estelle (2012 doğumlu) Avrupa’nın yüzlerce yıllık kraliyet ailelerinin yeni kuşağını oluşturuyor.

 

Büyük olasılıkla bir çoğu pek de uzak olmayan bir tarihte tahta çıkacak. Çünkü krallıkla yönetilen Avrupa ülkelerinin hemen hepsinde erkek çocuğun tahta çıkmasını öngören yasalar tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Yani, kız-erkek farkı gözetilmeksizin ilk doğan çocuk tahtın varisi oluyor.

 

Avrupa kraliyet aileleri uzmanı olan İsveçli tarihçi Roger Lundgren, “Tahta çıkış için cinsiyet farkını ortadan kaldıran ilk ülke 1980’de İsveç oldu. Günümüzde sadece erkek çocukların tahta çıkabileceği 3 kraliyet kaldı: İspanya, Monako ve Lihtenştayn” diyor.

 

Bu yasa değişikliği sayesinde 1977’de doğan İsveç Prensesi ve Estelle’in annesi Prenses Victoria genç kardeşi Prens Carl Philip’in yerine tahta çıkabilecek. “Z kuşağı prensesler”den önce tahta oturabilecek tek Prenses de o olacak.