Bu Mısır Mumyasının Ürkütücü Bir Sırrı Var!

Arkeologlar 1908’de doğum sırasında ölmüş bir genç kadının mumyasını buldular, Ama son zamanda yapılan bir analiz ölümünün gerçek nedenini ortaya çıkardı. Evet doğum sırasında ölmüştü ama o kadar kötü ve katlanılmaz çilelerle doluydu ki…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Doğum büyülü bir olay ama bazen drama dönüşüyor. Tıptaki gelişmelere rağmen bebeğin, hatta annenin ölümüne yol açabilecek trajedilerle karşılaşılabiliyor. Antik çağlarda bu acılar çok daha sık yaşanıyordu. Araştırmacılar bir kadının mumyasını inceleyerek, bu acıların kan donduran bir örneğini ortaya çıkardılar. İşte öyküsü:

 

Mısır’ın Karga vahasında 1908’de bulunan mumyalanmış bir genç kadın 14-17 yaş aralığındaydı, Rahminde bir cenin, bacakları arasında da bir “Plasenta” vardı.

 

(Not: Plasenta, hamilelik sırasında anne rahmini göbek kordonunu bağlayan, cenine besin ve oksijen ileten dokunun adı.)

 

misir mumyasinin urkutucu bir sirri var

 

Tıbbi tarama ve görüntüleme teknolojisi sayesinde araştırmacılar genç kadının ölümünün gerçek koşullarını anlayabildiler. Öncelikle genç kadının rahminde tam bir ceninin varlığını farkettiler. Bu da genç kadının bacakları arasında bulunan bebeğin ikizlerin ilki olduğunu gösterdi. Ama bu bebeği analiz eden araştırmacılar bu ilk bebeğin aslında parçalanmış olduğunu tespit ettiler. Vücut dışarı çıkmış, kafa içerde kalmıştı.

 

Bebeğin rahimdeki konumu doğum kanalından geçmesini zorlaştırmıştı. Ender rastlanan bu durumların bebeğin kafasını koparabileceği biliniyor. Mısırlı genç kadının başına gelen de buydu. İlk bebeğin kopmuş kafası kasık arasına sıkışmış, ikinci bebeğin doğumunu önlemiş, anneyi de öldürmüştü.



Etiketler: