Bu Evin Aylık Kirasını Ödemeye Bir Yıllık Geliriniz Yetmez!

Dünyanın en geniş, dolayısıyla da en pahalı çatı veya teras dairesi Monaco’da bulunuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Mimaride “Penthouse” denilen 3 bin 500 metre genişliğindeki bu teras katının aylık kirası 600 bin Euro’ya ulaşıyor. Sözünü ettiğimiz “Penthouse” Monaco’da 2009-2015 yılları arasında inşa edilen 170 metre yüksekliğindeki Odeon Kulesi’nde yer alıyor.

 

Bu teras dairesini kiralamak yerine satın almayı tercih ederseniz, ödeyeceğiniz fiyat 358 milyon 800 bin Euro! Bu da metrekare satış fiyatının 102 bin 500 Euro olduğu anlamına geliyor. Oysa Monaco’da lüks bir dairenin metrekare fiyatı 50 bin Euro dolaylarında bulunuyor.

 

170 metre yüksekliğindeki ve 49 katlı Odeon Kulesi, 3-7 odalı 60 daire, her biri 1.200 metre genişliğinde 2 dubleks ve haberimizin konusu olan ünlü “Penthouse”u barındırıyor.

 

“Penthouse”un taşırmalı, su kayağı yapılabilen kendi özel havuzu var. Akdeniz’e hakim muhteşem manzarası da cabası. “Penthouse”un iç tasarımını bu alanda dünyanın bir numarası olan İtalyan iç mimar Alberto Pinto gerçekleştirdi. Otellerin, yatların, özel

 

Son bir not: Yerleşime açılalı 10 yıl olmasına rağmen Odeon Kulesi’nin bu muhteşem “Penthouse”u ne bir alıcı bulabildi, ne de bir kiracı.



Etiketler: