Brezilya'da Yaşlı Bir Kadını Diri Diri Morga Götürdüler!

Brezilya’nın güneyindeki Sao Jose kentinde bir cenaze şirketi çalışanı, hayatının en büyük şokunu yaşadı. Yerel hastane personeli Norma Silveira adında 90 yaşındaki bir kadın hastanın öldüğünü ve morga kaldırıldığını bildirip, “Cenaze işlemleri için gelip cesedi alın” dedi. Adam cenazeyi almak için morga gitti. Ceset torbasını açınca vücudun kaskatı değil, tam tersine hala sıcak olduğunu ve kadının hala nefes alıp verdiğini farketti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yaşlı kadın bilincini kaybettiği için yardım isteyememişti, nefes alıp vermeye çalışıyordu ama çok zorlanıyordu. Ceset torbasının içinde 2 saat boyunca boğulmamak için çırpınmıştı.

 

Hemen morgtan çıkarılıp hastanede bir odaya götürüldü, ancak 2 gün daha yaşayabildi.

 

Norma hastaneye ilk kaldırıldığında böbrek sorunu yaşıyordu ve bilinci kapalıydı. Ertesi gün yakınları ziyarete gelince bir gözünü açıp onlara bakmıştı. Ziyaretin hemen sonrasında hastane görevlileri yakınlarını arayıp acı haberi verdi: Norma ölmüştü. Hazırlanan ilk ölüm raporunda idrar zehirlenmesi , yani idrarının kana karışması nedeniyle hayatını yitirdiği belirtiliyordu. Cesedi hemen morga kaldırılmıştı. O nedenle yakınları onunla vedalaşamamıştı.

 

Norma 2 gün sonra son nefesini verdiğinde, ölümüne morgta geçirdiği 2 saatin yol açıp açmadığı bilinmiyor. Ama ikinci ölüm raporunda, “Vücutta ısı düşmesine bağlı olarak ortaya çıkan şok”un neden olduğu belirtildi. Norma’nın ailesi hastane hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Yetkililer de bir soruşturma başlattılar.



Etiketler: