Boyun ve Gıdı Germe Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de boyundur. Güzelliğe önem veren kadınlar boyun ve gıdı germe estetiği yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği boyun ve gıdı germe estetiği sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Boynunuz da yüz bölgenizin ayrılmaz bir parçasıdır. Yüz bölgenize gösterdiğiniz hassasiyeti buraya da göstermeniz gerekiyor. Sadece yüz bölgesinde yaptıracağınız estetik uygulama eksik kalacaktır. Bu nedenle yaşlanma veya başka nedenlerden dolayı boyun bölgenizde sarkmalar, belirgin gıdık yapısını boyun ve gıdı germe tedavisiyle giderebilirsiniz. Hem de bu işlemi ameliyatsız ve acısız şekilde yaptırabiliyorsunuz.

 

Boyun ve gıdı germe tedavisi nasıl yapılır?

 

Boynunuzdaki sarkmalardan şikayetçiyseniz, gıdınız belirli hale gelmişse ve en önemlisi ameliyattan korkuyorsanız ameliyatsız boyun germe yaptırabilirsiniz. Bu alanda en çok tatbik edilen yöntem örümcek ağı (askıda ip) uygulamasıdır. Öncelikli olarak bu tedaviyi yaptırabilmeniz için tedaviye uygun olup, olmadığının belirlenmesi gerekiyor. Doktorunuz sizi muayene ederek tedaviye uygunluğunuza karar veriyor. Boynunuzdaki deformasyonun derecesine bağlı olarak ip sayısı belirleniyor. Bu ipler, cilt alt dokusuna ince uçlu iğnelerle tutturuluyor. Vücut, iplere reaksiyon vermeye başlıyor. Bölgede kolajen üretimi artıyor. Elastin ve fibroplast oluşumu hızlanıyor. Bu sayede boyun bölgesi gerilmeye başlıyor. Zaman içinde istenilen form kazanılmaya başlanıyor. Doktor, tahlil, tetkik ve sizin istediğiniz formasyona göre uygulanacak bölgeyi ve ip adetini belirliyor. Tedavi için randevu veriliyor. Randevu gününe kadar ilaç, sigara, alkol kullanımını kesiyorsunuz. Uygulama bölgesi temizleniyor. Ardından ağrı ve sızı hissetmemeniz için topikal anestezik krem sürülüyor. Medikal ipler, tünel tekniğiyle derinin en üst yüzeyinin hemen altına yerleştiriliyor. İplerin dokulara tutunmaları sağlanıyor.

 

Boyun ve gıdı germe tedavisi sonrası ne yapılmalıdır?

 

Sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Hatta öğle yemeği arasında bile boyun estetiğinizi yaptırıp, işinize geri dönebilirsiniz. Steril ve hijyenik ortamlarda yapıldığı için herhangi bir enfeksiyon kapmadan, gündelik hayatınıza geri dönüyorsunuz. Tedaviden sonra dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu konuda doktorunuz sizi bilgilendirecektir. Bunlara harfiyen uymanız sizin yararınızadır. Öncelikli olarak cildinize asla kimyasal malzemeler kullanmıyorsunuz. Doktorunuzun önereceği kremleri kullanabilirsiniz. Güneşe çıkacağınız zamanlar yüksek faktörlü güneş kremi kullanabilirsiniz. Banyo yaparken veya duş alırken aşırı sıcak su kullanmayın. Yapabiliyorsanız banyodan sonra soğuk su ile cildinize şok uyarısı uygulayabilirsiniz. Böylece cildiniz daha gergin ve diri kalmaya devam edecektir.

 

Boyun ve gıdı germe zararları nelerdir?

 

Ameliyatsız boyun ve gıdı germede kullanılan örümcek ağında ipler ve ince uçlu iğneler kullanılıyor. Özellikle iğneler yardımıyla iplerin cilt altına tutturulduğunu duyanlarda bir endişe ve tedirginlik oluşabilir. Bu durumda bu uygulamanın herhangi bir riski veya zararı var mı sorusu aklınıza gelebilir. Bu konuda klinik araştırmalar yapılmış ve örümcek ağı uygulamasının herhangi bir zararının ve riskinin olmadığı tespit edilmiş. Bu durumda güvenle bu yöntemi kullanarak boyun ve gıdı gerdimenizi yaptırabilirsiniz. Bu ipler ameliyatlarda elli yıldır kullanılıyor. Polidioksanon maddesinden yapılıyorlar. Yani bir süre sonra cilt altında kendiliğinden eriyerek kayboluyorlar. Herhangi bir zararı bulunmuyor.

 

Boyun ve gıdı germe yararları nelerdir?

 

Etkisini kısa sürede gösterir. Ağrı ve sızı hissetmezsiniz. Cildinizde herhangi bir kesi, dikiş işlemi uygulanmıyor. Bu nedenle iz kalma gibi bir probleminiz bulunmuyor. Tedavi sonrası kısa sürede günlük ve sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Hatta kimyasal olmadığı sürece her türlü krem, makyaj malzemesi kullanabiliyorsunuz. Cildinize istediğiniz elastikiyeti ve gerginliği kazandırır. Yan etkisi,riski ve zararı olmadığı için tekrarlanabilir bir uygulamadır. Belirli bir süre sonra boyun bölgenizde çizgi ve sarkmalar olduğunda güvenle yeniden yaptırabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde stabil hale gelen kolajen ve elastin üretimi tekrardan yoğun hale gelir. Tedavide kullanılan malzemeler son derece güvenlidir. İşlem son derece basit ve risksizdir.

 


Etiketler: