Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Tahliye Kararına Kemal Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi!

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) kira sözleşmesini yenilemeyince derneğin tahliyesine karar verildi. Polis eşliğinde derneğe gelen ekipler, BÜMED’in tahliye işlemlerine başladı. Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili ne dedi? İşte detaylar…

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 4 bin 144 mezunun 2,5 milyon dolarlık bağışıyla inşa edilen Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) kira sözleşmesini yenilemeyince derneğin tahliyesine karar verildi. Sabah saatlerinde polis eşliğinde derneğe gelen ekipler, BÜMED’in tahliye işlemlerine başladı.

 

Sözcü'nün haberine göre; Konuyla İlgili BÜMED Yönetim Kurulu Şu Açıklamayı Yaptı:

 

‘Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı karar 'üniversitemizin eğitim ve yaşam alanları gelişmeye devam ediyor' başlığıyla duyurulurken, mezunlar olarak bu kararı üniversitenin değerleri, hafızası ve kimliğine taban tabana zıt bir karar olarak yorumluyoruz ve bu kararı kabul etmiyoruz. Çünkü BÜMED tesisi; öğrenci, akademisyen ve mezunların eğitim ve yaşam alanı olarak halihazırda faaliyet gösteren ve camianın birlikte var olduğu bir alandır.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak, her zaman öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari kadromuzun yanında olmaya, Boğaziçi Üniversitesi değerlerinin ve ilkelerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Tesisle ilgili alınan bu yanlış karardan dönülmesi için hep birlikte ve var gücümüzle çalışacağız.’

 

Kılıçdaroğlu’ndan Destek

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alınan bu karara tepki gösterdi. CHP lideri, ‘Binalarına kayyumun çöktüğü Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sesleniyorum: Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye’de ‘kayyum’ düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı!’ açıklamasını yaptı.