Bit Pazarından 4 Dolara Aldığı Vazo 107 Bin Dolara Satıldı!

Arada bir bit pazarından yapılacak bir alışveriş umulmadık kazançların kapısını açabiliyor. Tıpkı ABD’nin Virginia eyaletindeki bir dükkandan satın alınan vazo gibi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Jessica Vincent adlı kadın vazonun fiyatını öğrendiğinde tereddütsüz satın aldı. Çünkü, satıcı sadece 3,99 dolar istiyordu. Vihcent, “Vazonun o fiyatın üstünde değeri olduğunu tahmin ediyordum. Ama en fazla bin ile 2 bin dolar arasında olacağını düşünüyordum” dedi.

 

Vazonun altındaki “M” harfi kadının kulağına kar suyu kaçırdı. Bu harfin Venedik yakınlarında bir ada olan ve cam ürünleriyle tanınan Murano adasının bir kısaltması olduğunu düşünüyordu. Vazoyu aldıktan sonra internette araştırmalar yaptı, sanat meraklılarıyla temasa geçti. Bazıları vazonun ünlü İtalyan mimar Carlo Scarpa’nın ünlü bir eserine çok benzediği uyarısında bulundular.

 

Jessica Vincent bu uyarı üstüne vazonun fotoğraflarını en yakın müzayede evine gönderdi. Çok kısa bir süre sonra müzayede evinin patronu Richard Wright onunla temasa geçti. Wright şöyle diyor: “Fotoğrafları görür görmez iç güdülerim bana bu vazonun değerli bir parça olduğunu fısıldadı.”

 

Gerçekten de vazo Carlo Scarpa’nın 1940’larda ürettiği “Pennellate” serisindeki eserlerden biriydi. Sonuçta vazo 107 bin 100 dolara Avrupalı bir sanat koleksiyoncusuna satıldı.



Etiketler: