Bir Trilyon Ağustos Böceği Dünyaya 'Merhaba' Demeye Hazırlanıyor!

İri gözleri, şeffaf kanatları ve şarkılarıyla “Ağustos böceği”nin doğada salınmaya başlaması, yazın habercisi kabul ediliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Science Focus” dergisi, özellikle ABD’de “Ağustos böceği”nin önümüzdeki aylarda önemli gündem maddesi oluşturacağını duyurdu. Böcek bilimciler çeşitli “Ağustos böceği” gruplarının gelişmesini izlemek için onları kuluçka halindeyken gruplara ayırıyorlar Bu gruplar larve olarak toprak altında 10 yıl geçiriyorlar. Daha sonra farklı zamanlarda toprak üstüne çıkıyorlar. Ama bazen bir çok grubun birden yeryüzüne çıktığı da oluyor.

 

ABD’nin Illinois ve Indiana eyaletlerinde önümüzdeki ilkbaharda iki grup birden toprak altından çıkacak. Bu, bir trilyon “Ağustos böceği” demek! Bilim insanları bunun “Böcek kıyameti” olacağını söylüyor. Bu böcek yağmuru ilkbaharda bir akşam güneş battıktan sonra başlayacak. Kanatsız milyarlarca milyarlarca “Ağustos böceği” toprak üstüne çıkmak için kendilerine yol kazacaklar. Çıkınca da, ağaç gibi dikey şeylere tırmanacaklar.

 

Bir sonraki aşama: Bebek “Ağustos böcekleri” müzik zyafetine başlamak için kanatlarını açacaklar. Uzmanlar, “Hepsinin tek hedefi var: Grubun hayatta kalabilmesi için mümkün olduğu kadar uzun yaşamak. Erkek böcekler dişilere kendilerini beğendirmek için özel şarkılarını söyleyecekler. Dişiler bu müziği severse çiftleşecekler” diye anlatıyor.

 

“Ağustos böcekleri” son derece zararsız böcekler. Ne ısırıyorlar, ne sokuyorlar, Ancak “Illinois” ve “Indiana” eyaletleri sakinleri, kapılarının önündeki böcekleri temizlemek için birkaç saat mesai harcayacaklar.



Etiketler: