Belçika'dan Bir Garip Haber! Uyuşturucu Çeteleri Mallarını Satacak Eleman Sıkıntısı Çekiyor!

Belçika’daki uyuşturucu çeteleri son dönemde “Ciddi” bir sorunla karşılaştılar: “Mallarını” pazarlayacak satış elemanı sıkıntısı!

 

Fenoreporer - Dış Haberler Servisi

 

Bu çetelerden polisin “Pembe poşet” adıyla bildiği örgüt, yeni eleman bulabilmek için cazip koşullarla istihdam imkanları hazırladı: Satıcılar günde 50-100 doz yasaklı madde satışı karşılığı haftada 1.200 Euro kazanacaklardı. Üstelik haftada sadece 4 gün çalışacaklardı. Dahası, tutuklanmaları halinde çete onlara avukat tutacaktı. Tabii avukatın ücretini de çete ödeyecekti.

 

“Pembe poşet” çetesini Noa ve Liam adlı iki uyuşturucu kaçakçısı yönetiyor. Gerçek adı Cavit M. olan lan 24 yaşındaki Noa (20 yaşındaki Liam’ın gerçek adı da İzzettin R. İdi) geçen yıl Anvers’te perakende satıcılarından birine bir poşet yasaklı madde teslim ederken yakalandı. Cavid’in evinde yapılan aramada, 18 bin Euro nakit para, yasaklı madde paketleri ve gardropta lüks takım elbiseler bulundu.

 

İki ortak geçen yıl uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan İzzettin’in kardeşinin müşteri listesini ele geçirmişlerdi. Savcıya göre tıkır tıkır işleyen bir çeteydi bu. Bir satıcı çeteden günde 50-100 doz yasaklı madde alıyor, tükenince ek mal isteyebiliyordu.

 

belcika da uyusturucu ceteleri mallarina satacak eleman sikintisi cekiyor

Cevad (Solda) uyuşturucu çetesi lideri olduğunu reddediyor. Ortağı İzzettin’in evi bir çok kez salırıya uğradı.

 

Satıcılar bazen işin zorluğundan yakınıyorlardı Gece geç saatlerde bir müşteriye yasaklı madde teslim ettikten sonra kilometrelerce yol gidip evine dönüyor, sabah 10’da yeniden işbaşı yapıyordu. Hatta satıcılardan biri ve eşi müşterilerine daha yakın olabilmek için taşınmayı bile düşünmüşlerdi.

 

Bir başka satıcı üniversite öğrenimini yarıda bırakmıştı. Çünkü “Mesai” saatleri ders saatleriyle çakışıyordu. Kararını çetenin iki şefine şöyle açıklamıştı: “6 ayda 10 bin Euro kazanmak istiyorum.” İki şef hiçbir şeyi rastlantıya bırakmıyorlardı. Örneğin, müşterileri arasında anket yapıyorlardı: “Verdiğimiz yasaklı maddenin kalitesinden memnun musunuz?”

 

Yeni satıcılar işbaşı yaparken bir dizi tavsiyede bulunuyorlardı: “Arabayı kız arkadaşınız kullansın. Böylece polisin kimlik kontrolü için arabanızı durdurması olasılığı azalır. Biz mallarımızı el çantasına benzeyen pembe bir poşet içinde teslim ediyoruz. Böylece polisin dikkatini çekmiyoruz. Adres değiştirdiğinizde ev sahibinizin kuşkulanmasını önlemek için sahte ücret bordroları hazırlıyoruz. Satıcılarımızı teşvik için promosyon yapıyoruz. 6 poşet satana 2 poşet bedava veriyoruz.”

 

Savcıya göre çetenin iki şefi aralarında iş bölümü yapmışlardı: Cevad satıcıları yönetiyor, İzzettin parayı tahsil ediyordu. Cevad 5 yıla, İzzettin ise 4 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak. İkisinde bulunan 480 bin Euro gelire el konulması da isteniyor.