Begüm Atabay'dan Çarpıcı Açıklamalar! Makyaj Videosu Günlük Vloglar Eskide Kaldı Gibime Geliyor!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan sosyal medya fenomeni Begüm Atabay ile Influencer olmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte Begüm Atabay'dan çarpıcı açıklamalar..

 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan sosyal medya fenomeni Begüm Atabay ile Influencer olmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte Begüm Atabay'dan çarpıcı açıklamalar..

 

Begüm Atabay kimdir? Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

 

3 Temmuz 2001 tarihinde doğdum. Aslen İzmirli'yim ama Kocaeli'de yaşıyorum. Burcum yengeç, yükselenim başak. Şu sıralar kariyerime Talentsgang ajansına bağlı olarak devam ediyorum. 

 

begum atabay dan carpici aciklamalar ozgun olmak ve pes etmemek basariya goturur

 

Influencer ne demek? Bize Influencer kelimesinin sizin için anlamını ifade edebilir misiniz?

 

Influencer kavramı hepimizin bildiği gibi etkileyen kişi demektir aslında.Fakat ona istinaden güvenin daha ön planda olduğunu düşünüyorum. Eğer takipçilerinle aranda güven kavramını oluşturamazsan tam anlamıyla ınfluencer da olmuş sayılmıyorsun aslında. Bu arada ınfluencerlıkda aktiflik de çok önemli çünkü takipçilerin aktif olmayan bir hesabı takip etmek istemez ve markalar da aktif olmayan bir hesapla çalışmak istemez. İçerik konusuna gelirsek çekeceğin içeriği, giyeceğin kıyafeti ve nerede çekim yapacağını haftalar öncesinden planlaman gerekiyor bu şekilde zorlukları da var. 

 

begum atabay dan carpici aciklamalar ozgun olmak ve pes etmemek basariya goturur

 

Son dönemde gençlerin hayali artık Influencer olmak oldu. Influencer nasıl olunur? Bu konuda nasıl tavsiyeler verebilirsiniz?

 

Çevremdeki arkadaşlarım, dostlarım da bu soruyu çok soruyor. Influencer olmak isteyenlere önerebileceğim bir kaç tane çok önemli madde var. Bunları mutlaka uygulamalılar. Öncelikle aktif olmak çok ama çok önemli. Eğer Influencer olmak isteyen kişi okuyan veya çalışan bir bireyse atacağı postların çekimini boş bir gününde yapmalı gerekirse o gün 10 tane kombin ve 10 tane yer belirlemeli ki 10 gün içerisinde atacağı fotoğraflar hazırda beklesin. Hikaye paylaşımlarına da çok ağırlık verilmeli. Günde en az 5 tane hikaye paylaşımı yapılmalı. 

 

Sizce başarı nedir? Nasıl başarılı Influencer olunur? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

Başarının temeli bence pes etmemekten geliyor. Bir işi başarmak istiyorlarsa dışarıdan olumsuz fikirlerini söyleyen insanları, onları düşürecek tarzda hareket yapanları kesinlikle ciddiye almamalılar. Kulaklarını tıkamalılar. Bahsettiğim eleştiriye kulak tıkamak değil yanlış anlaşılmasın lütfen. Yapamazsın diyenler uğraşma diyenler aşağıya çekmek isteyenler olacak her işte olduğu gibi buna aldırış etmemeliler. Yoksa bir kere düştün mü toparlanıp kalkması zor oluyor. Başarılı bir Influencer olmak içinse kimseye özenmemek tavsiye edebileceğim ilk adım. İlham almak tabi ki olacak ama bire bir aynısı olunca taklite giriyor ve ne takipçiler ne de markalar taklit eden Influencerı başarılı bulmaz. Her başarılı Influencer içerikleri için gerek fotoğraf çekimi yapacağı yer olsun gerek kıyafeti olsun günler öncesinde planlama yapıyor. Bu da onu başarıya götürüyor.

 

begum atabay dan carpici aciklamalar ozgun olmak ve pes etmemek basariya goturur

 

Youtube kanalınızı yeni açtınız bildiğimiz kadarıyla. Burada nasıl projeler bizi bekleyecek? Youtube projeleriniz nelerdir? Bize bu konuda bilgi verebilir misiniz?

 

YouTube kanalı açtım evet ama şuan başlamaya hazır olduğumu düşünmüyorum. Benim için öncelikle Instagram ve oyunculuk eğitimleri daha ön planda. Aynı zamanda hala üniversite okuyorum son senem. Üniversite bittikten sonra zaman olarak daha bir rahat olacağımı düşünüyorum. YouTube‘a daha iyi zaman ayırabilirim. Kimsenin yapmadığı tarzda içerikler üretmek istiyorum makyaj videosu günlük vloglar eskide kaldı gibime geliyor.

 

TikTok platformu hakkında ne düşünüyorsunuz? Buradaki Influencerları nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Tiktok platformuna bu sektöre girdiğimden beri hiç sıcak bakmadım diyebilirim. Ama tabi ki onlar da emek veriyor o videoların arkasında bir emek olduğunu kendi işimden dolayı biliyorum. Fakat benim bir ağır başlılığım olduğu için Tiktok'ta dans içerikli videoları çekip akımlara ayak uydurabilir miyim sanmıyorum. Onlar biraz daha insanları eğlendiren kısım Influence eden kısım değil. İşimiz aynı gibi gözükse de amaçlar çok farklı ama ikisinde de emek olduğu net ortada.

 

begum atabay dan carpici aciklamalar ozgun olmak ve pes etmemek basariya goturur

 

Türkiye’de ve dünyada takip ettiğiniz Influencer var mı? Türkiye’de ve dünyada sevdiğiniz Influencer kim? ya da kimler?

 

Türkiye’de pek dikkatimi çeken bir Influencer yok ama Dünya’da takip edip ilham aldığım bir çok Influencer mevcut. Bunlardan biri @maralafontan 

 

Influencer olmak dışında ekranlarda bir projeniz olacak mı? Influencer olmak dışında oyuncu olmak gibi bir düşünceniz ya da çalışmanız var mı? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

Influencer olmak dışında reklam filmlerinde oynamak ve ekranlarda yer almayı çok istiyorum. Bunun için her gün araştırmalar yapıp bilgime ek bilgi katıyorum. Benim birazcık da artı yönüm şurada oluyor. Çevremdeki insanlar yapımcı, yönetmen ve oyuncu olduğu için set tadını biliyorum diyebiliriz. Eğitimlere başladıktan sonra daha da netleşecek.

 

begum atabay dan carpici aciklamalar ozgun olmak ve pes etmemek basari getirir

 

Sizce etkileşim, geri dönüş ve kazanç bakımından en önemli sosyal medya platformu hangisi? Sizce bunun sebebi nedir?

 

Bence etkileşim, geri dönüşüm ve kazanç bakımında en etkili yer Instagram platformu. Hemen hemen yaş farketmeksizin çoğu insan Instagram kullanıyor. Instagram'dan alışveriş yapıyor. Çoğu bilgi ve haberi Instagram'dan öğreniyor diyebiliriz. Buna örnek olarak bir ürün çıkıyor ve biz ınfluencerlar o ürünü ilk kendimiz deniyoruz sonra memnun kalırsak tanıtıyoruz insanlar da o ürünün varlığından haberdar oluyor ve akıllarına kazınıyor.

 

 

 



Etiketler: