Bazı Havayolu Şirketlerinde Neden 13 Numaralı Koltuk Yok?

Bazı havayolu işletmelerinin uçaklarında 13 ve 17 numaralı koltuk sıraları yok. Sıralar ve 12’den 14’e, 16’dan 18’e atlıyor. Tabii koltuk numaraları da.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hıristiyanlık inancında ve bir çok Batı kültüründe 13 rakamı uğursuz kabul ediliyor. Bu, Hazreti İsa’nın son yemeğine kadar gidiyor. Çünkü yemeğin 13’üncü konuğu Hazreti İsa’ya ihanet ettiğine inanılan Judas idi. Belleklerin en derinliklerine kazınan bu inanç nedeniyle yolcular uçaklarda 13’üncü sırada veya 13 numaralı koltukta seyahat etmeyi reddediyorlar.

 

O yüzden, Lufthansa, Swiss, Air France, Continental Havayolları, Singapur Havayolları, Yeni Zelanda Havayolları gibi işletmeler çözümü 13 numaralı sırayı ve koltuğu iptal etmekte buldular. Peki, 17’nin günahı ne? 13’ten farksız. İtalya, Brezilya gibi ülkelerde 17 rakamı uğursuz kabul ediliyor. İtalyanca’da 17 anlamına gelen “Diciasette” ile Latince’de “Yaşadım”, yani “Artık öldüm” demek olan “VIXI” rakamının okunuşu (Not: Viksi diye okuyun) insanlara ölümü çağrıştırıyor. O nedenle bir çok havacılık işletmesi 17’yi de kullanmaktan kaçınıyor.



Etiketler: