Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve 24 Kasım 1928 Öğretmenler Günü!

Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış olan bir uygulamadır. 4 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni  kabul ettiği gündür.

 

 

Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanının resmileştiği gün ülkemizde Öğretmenler günü olarak ilan edilmiş ve her yıl bu tarih, böylesine saygıdeğer mesleği  icra eden öğretmenler için yapılan tören ve kutlamalar ile bilinmektedir.  ‘ Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünü benimsemiş tüm öğretmenlerin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamak isterim. Seneler içinde geldiğimiz nokta eğitimin ne denli önemli olduğunu gösterilir nitelikte. Doğru yarınlar doğru gelecek için kuşkusuz ki yapılacak en iyi tutum bilinçli, merhametli, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektir.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmenlere Verdiği  Değeri Gösteren Sözler

 

 1- Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.

 

 

2- Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

 

 

3- Eğitimciden yoksun bir toplum ulus olamaz.

 

 

4- Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir.

 

 

5- Herkesin kendine göre bir zevki vardır. Kimi bahçe ile meşgul olmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır.

 

 

6- En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.