Balıklar Su İçer Mi?

Balıklar Boğulabilir Mi, Balıklar Su İçer Mi? İşte Cevabı...Çok Şaşıracaksınız!

 

 

 

Balıklar Boğulabilir Mi?

 

Balıkların hayatta kalması için tüm canlılar gibi oksijene ihtiyacı vardır. Balıkların boğulamayacağı bilgisi ise yanlıştır. Balıklar suyun içinde yeterli oksijen olmazsa kısa sürede oksijen yetersizliğinden boğularak ölebilirler. Balıklar yaşadıkları sudaki çözünmüş oksijenle yaşar çoğu balık cinsi solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Fakat solungaçların zarar görmesi ve suyun solungaçlardan geçememesi durumunda balıklar oksijen eksikliğinden ölür.

Bazı kanca türleri veya hastalıklar da solungaçlara zarar verebilir. Patojenler, özellikler bakteriler solungaçlara yapışarak solungaçları tıkar ve oksijeni filtrelemesine engel olur.

 

 

Balıklar Su İçer Mi?

 

Evet, balıklar da su içer.

Deniz bilimcileri tuzlu su balıklarının suyun yapısından dolayı tatlı su balıklarına göre daha fazla su kaybettiğini söylüyor bu nedenle tuzlu su balıkları daha fazla su içiyor.

Tuzlu su balıkları fazla sodyumu vücutlarından atabilecek bir mekanizmaya sahiptir. Bunun nedeni oksijen ve karbondioksit alışverişi için gereken kanın hipertonik, tuzlu suya maruz kalır. Tatlı su balıkları ise fazladan su atarak vücutlarındaki sodyum seviyesini yüksek tutar.