Bali'de 4 Yılda Açılan 34 Hotel Sonrası Yeni Hotel Açmak Yasaklandı!

Endonezya’nın cennet adası kitle turizmindeki patlamaya sahne oldu. Ada yönetimi birçok bölgede yeni otel, tatil köyü ve villa inşasını yasaklıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bali dünyada kitle turizminin en önemli adreslerinden biri. Ancak turistlerin çevreye duyarsızlığı adaya çok zarar veriyor. Daha önce adada motosiklet ve benzeri araçlarla dolaşmayı yasaklayan yetkililer şimdi daha önemli bir adım atmaya hazırlanıyor: Adanın turistik bölgelerinde yeni otel, tatil köyü, villa ve gece kulübü inşasına izin vermemek.

 

Bu yasak girişimi Endonezya hükümetince onaylandı bile. Bali Valisi Sang Made Mahendra Jaya, turistik bölgelerde her türlü inşaatın yasaklanacağını duyurdu. Denizcilik ve Yatırım Bakanlığı’nın üst düzey yetkilisi Hermin Esti ise, Bali ile ilgili yasak kararlarının hükümet tarafından onandığını bildirdi.

 

Kovid-19 salgınından sonra ada yeniden turizme açılınca, ziyaretçi sayısı patladı. Bu yılın ilk yarısında sadece uçakla adaya gelenlerin sayısı 2,9 milyonu aştı.  Bu da sürekli yeni otel inşasını getirdi. Örneğin, 2019’da adada 507 otel hizmet verirken 2023’te bu sayı 541’e çıktı.



Etiketler: