Azot Protoksit Bağımlısı Olan Kanye West Dişçisine Servet Kazandırdı!

“Azot protoksit” renksiz, yanıcı olmayan, hafif tatlı kokan bir gaz.  Anestezi etkisinden ötürü ameliyatlarda kullanılıyor. Az miktarda solunduğunda sinir gevşetici ve rahatlatıcı özellikleriyle gülme etkisi yapıyor. O nedenle de “Gülme gazı” olarak anılıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Amerikalı rap şarkıcısı Kanye West işte bu gazın bağımlısı haline geldi. West’in eski yardımcısı Milo Yiannopoulos, şarkıcının bu gazı sağlamak için dişçisi Thomas Connelly’ye ayda 50 bin dolar ödediğini açıkladı. Kanye West’e o ünlü “Titan” dişlerini de bu dişçi yaptı. Ancak Connelly iddiaları reddetti.

 

Bununla birlikte, Hollywood’un bir çok ünlüsünün dişçisi olan Thomas Connelly hakkında mesleğin etik kurallarını çiğnediği ve hastaların sağlığına özen göstermediği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

 

Kanye West’in ABD başkanlığına adaylığını koymaya karar verdiğinde yardımcı olarak işe aldığı Milo Yiannopoulos, şarkıcıyı “Azot Protoksit” bağımlısı yapanın da dişçi Connelly olduğunu söyledi, şunları anlattı: “Connelly, Kanye west’e büyük miktarlarda bu gazdan sağladı. Şarkıcı gaz şişelerini eşi Bianca Censori’nin evinde saklıyordu. Çok sık bu gazdan tüketiyor, bu da onun hem fiziki, hem de akıl sağlığını bozuyordu. Kanye West bu gazlar için dişçiye ayda 50 bin dolar veriyordu. Dişçi Kanye West’in akıl sağlığı sorunlarıyla boğuştuğunu bile bile bu gazı veriyordu. Hatta nasıl kullanması gerektiğini de ayrıntılarıyla anlatıyordu.”

 

Kanye West geçenlerde “Reddit” sosyal medya mecrasında yüzünde maskeyle bir video yayınladı, altına da şöyle yazdı: “Ye on nitrous”. Bu terim İngilizce’de “Gülme gazı” anlamına geliyor. Diş doktoru Thomas Connelly’nin bu gaz karşılığı bugüne kadar Kanye West’ten milyonlarca dolar kopardığı öne sürülüyor.