Ayla Algan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı? Neden Vefat Etti? Ayla Algan Biyografisi!

Ayla Algan kimdir? Sosyal medyada vefat haberiyle gündemde olan ünlü oyuncu Ayla Algan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye devam ediyor. Peki Ayla Algan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Ayla Algan kimdir? Sosyal medyada vefat haberiyle gündemde olan ünlü oyuncu Ayla Algan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye devam ediyor. Peki Ayla Algan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındaydı? Neden öldü? Cevaplar haberimizde..

 

ayla algan kimdir nerelidir kac yasindaydi neden vefat etmistir

 

Ayla Algan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındaydı? Neden öldü? 

 

Ayla Algan kimdir? Ayla Algan 1937’de İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaokul eğitimini İstanbul’da Notre Dame de Sion’da lise eğitimini ise Fransa’da Versailles Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra tiyatro eğitimini almak üzere Amerika’ya giderek, New York Actors’ Repertory Theatre’ın öğrencisi oldu. Bu esnada ilk sahne tecrübelerini yaşadı. 1960’da Türkiye’ye dönen Algan, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu oldu. Türkiye’de ilk kez sahneye 1961’de “Tarla Kuşu” oyunuyla çıktı. Aynı yıl, “Hamlet” oyununda, hem Ophelia hem Hamlet karakterlerini canlandırdı. Paris’te, National Tiyatro’da, Mehmet ULUSOY’un yönettiği Gogol-Ölü Canlar, Nazım Hikmet-İnsan Manzaraları’nda beş farklı karakter yaratarak Orta Direk-Yaşar Kemal, Odeon Tiyatro’sunda başrolleri Fransızca oynadı. Daha önce Aliye, Hicran Sokağı, Binbir Gece, Kilit, Unutulmaz, o Hayat Benim, Kurtlar Vadisi Pusu, New York in New York gibi yapımlarda rol almıtır.



Etiketler: