Avustralyalı Bir Milyarder 'Titanic'i Yeniden İnşa Ettirecek!

Avustralyalı milyarder Clive Palmer, 1912’de batan “Titanic”in bire bir benzerini inşa ettireceğini açıkladı. Palmer, bu projesini daha önce iki kez ertelemişti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Titanic”in batmasından tam 100 yıl sonra Palmer, 56 bin ton ağırlığında olan ve 3 sınıfa ayrılmış 2 bin 435 yolccu alabilen geminin bire bir kopyasını yeniden inşa ettirme niyetinde olduğunu açıkladı. Üçüncü sınıf yolcuları ranza şeklindeki yataklarda kalacaklardı, Palmer orijinalinden daha yüksek standartta ama ona bire bir benzeyen bir gemi inşa ettirmek isteğini belirtmişti.

 

Bu açıklamadan sonra 2015’te Palmer ile gemiyi inşa edecek Çin şirketi “Citic” arasındaki ödeme sorunları nedeniyle çalışmalar durdu. Palmer, Çin şirketinin kendisini dolandırmaya kalktığını iddia etti. 2018’de bir kez daha projeyi canlandıracağını ve 2022’de bitireceğini vaat etti.

 

Bugün, 2024’te, Kovid-19 salgınının bu ek gecikmenin nedeni olduğunu söylüyor. “Elbette tamamen vazgeçip prjeyi rafa kaldırabilirdim. Ama yapacağım. Çünkü, Titanic’i inşa etmek, evde paramı saymaktan çok daha eğlenceli.” Ama proje hala şüpheli. Çünkü, Palmer önce 2025’te bir tersane arayacağını, bulunca onunla oturup pazarlık edeceğini anlatıyor.

 

Sonra? Geminin inşası 2 yıl içinde tamamlanacak ve yeni “Titanic” Atlantik’in iki yakası arasında ilk sefere veya yolculuğa çıkacak. Bu ilk sefer İngiltere’nin Southampton limanı ile ABD’nin New York kenti arasında gerçekleştirilecek.



Etiketler: