Avustralya'da Askeri Helikopter Düştü! Amerika İle Ortak Tatbikat Durduruldu!

Avusturalya'da Amerika ile ortak askeri tatbikat sırasında bir askeri helikopter düşerken, tatbikat durduruldu. 

 

Avusturalya'da Amerika ile ortak askeri tatbikat sırasında bir askeri helikopter düşerken, tatbikat durduruldu. Avusturalya'da Amerika ile ortak askeri tatbikat sırasında bir askeri helikopter düşerken, tatbikat durduruldu. Avusturalya'da Amerika ile ortak askeri tatbikat sırasında bir askeri helikopter düşerken, tatbikat durduruldu. 

 

Duvar'da yer alan habere göre, Avustralya ve ABD'nin de katıldığı tatbikat sırasında bir askeri helikopterin düşmesi üzerine tatbikata ara verildi. Avustralya Savunma Kuvveti'ne (ADF) ait bir helikopterin Queensland eyaleti açıklarında okyanusa düşmesinin ardından ABD ile yürütülen ortak tatbikat durduruldu.

 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, askeri helikopter, dün geç saatlerde eyalet başkenti Brisbane'e yaklaşık 890 kilometre mesafedeki Hamilton Adası açıklarında suya iniş yaparken düştü. Helikopterde bulunan dört kişinin hayatını kaybettiğinden endişe ediliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanı Richard Marles, "MRH-90" tipi helikopter için arama-kurtarma çalışması başlatıldığını duyurdu. "Talisman Sabre" tatbikatının direktörü Damian Hill de tatbikatın durdurulduğunu açıkladı.

 

30 BİNİN ÜZERİNDE KATILIMCININ OLDUĞU TATBİKAT DURDURULDU

 

Hill, konuya ilişkin açıklamasında, 'Talisma Sabre'ın tüm katılımcılarından, hangi ülkeden olurlarsa olsunlar ailelerine ulaşıp ne olduğundan haberdar etmeleri için' tatbikata ara verme kararı aldığını bildirdi. Söz konusu tatbikat, 11 diğer ülkeden 30 binin üzerinde birlik ve katılımcının katıldığı bir askeri tatbikattı. Çin'in 'bölgedeki askeri bağlamında bir güç ve birlik gösterisi' olması amaçlanan tatbikat kapsamında Avustralya'nın çeşitli noktalarında havada ve karada bir dizi talim ve tatbikat gerçekleştiriliyordu.