Avokadolu Tost Tarifi Nedir? Nasıl Yapılır? Avokadolu Tostun Mucidi Bill Granger Vefat Etti!

Avustralyalı şef Bill Granger, 25 Aralık’ta Londra’da hayata gözlerini kapattı. Ölüm nedeni: Kanser. “Kahvaltının kralı” diye ünlenen Granger, sıradan menüleri içine güneş dolmuş gibi muhteşem lezzetli yemeklere dönüştürmesiyle adını duyurmuştu. Bill Granger 1969 yılında Melbourne’da doğdu. Aşçılıkta kendi kendini yetiştirdi. Yıllarla birlikte etkili bir şef oldu. Bir restoran zinciri kurdu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Biyografisinin diğer altın sayfaları:14 mutfak kitabı yazdı, 5 televizyon dizisine imzasını attı, 2023 başında da Avustralya Hükümeti tarafından “Liyakat Madalyası” ile ödüllendirildi. 1993’te açtığı ve kendi adını verdiği “Bills Restoranı” ile avokadolu tost mönüsünü halka sevdirdi.

 

“Brunch”ların vazgeçilmez tabağı haline gelen “Avokadolu tost”un tarifini ve hazırlanışını da verelim:

 

avokadolu tost nasil yapilir avokadolu tost tarifi nedir mucidi bill granger hayatini kaybetti

 

MALZEME:

 

-2 dilim tam buğday ekmek.

-Çeyrek büyük boy avokada.

-1 adet yumurta.

-1 dilim beyaz peynir.

-1 tatlı kaşığı sıvı yağ.

-Tuz ve baharatlar.

Biraz limon suyu.

-Yarım domates olmasa da olur.

 

HAZIRLANIŞI:

 

1. Ekmeğimizi tost makinesinde ısıtalım.

2. Diğer yandan yağladığımız tavada omletimizi yapalım.

3. Avokadoyu ezip biraz tuz, karabiber ve limonun suyunu ekleyip karıştıralım.

4. Ekmekler ısındıktan sonra avokado, omlet, peynirimizi ve doğradığımız domatesi arasına koyalım tekrar tost makinesinde bastıralım.

Bill Granger’ın ölümü sosyal medyada büyük yankı buldu. Yeme-içme sektörünün önde gelen isimleri onun için saygı mesajları yayınladı.

Örneğin, ünlü İngiliz şef James Martin, “Ağır şok. Bill çok erken veda etti. Harika bir insandı ve onunla çalışmak bir ayrıcalıktı” dedi.

Bir başka ünlü şef Jamie Oliver ise, “Onun ilk rektoranına gittiğim günü hatırlıyorum. O kadar keyifli bir ortamdı ki… Ayrıca yemekleri muhteşemd. Zamanın önünde giden bir şefti” mesajını gönderdi.