Asya'nın En Zengin Ailesinin 4 Aylık Düğün Maratonu 250 Milyon Dolara Mal Oldu!

Asya’nın en zengin ailesi olan Ambanilerin düğünü için dünyaca ünlü kişiler Mumbai’ye gitmeyi sürdürüyor. Martta başlayan 4 aylık kutlama maratonunda 250 milyon dolar harcandığı hesaplanıyor.

 

Asya’nın en zengin ailesi olan Ambanilerin düğünü için dünyaca ünlü simalar Mumbai’ye gelmeye devam ediyor. Televizyon ünlüsü Kim Kardashian’ın yanı sıra İngiltere'nin eski başbakanları Tony Blair ve Boris Johnson da asıl düğün etkinliğine katılmak için Hindistan’a gitti. Mart ayında şatafatlı etkinliklerle başlayan 4 aylık kutlama maratonunda 250 milyon dolar harcandığı hesaplanıyor.

 

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, 115 milyar dolarlık serveti olan baba Mukesh Ambani'nin en küçük oğlu Anant ile ilaç devi Encore'un varisi olan Radhika Merchant’ın düğünlerinden Mumbai’deki hayatın doğal akışı da etkileniyor. Pazartesi gününe kadar kent merkezinde bazı yollar günün bazı saatlerinde trafiğe kapalı olacak. Çift Cuma günü Jio isimli bir büyük komplekste geleneksel Hindu töreniyle evlenecek. Alınan haberlere göre aile, konukları için büyük bir resepsiyon da verecek. Son yemek ise ailenin çalışanları için pazartesi günü yapılacak. Bazı dedikodulara göre İngiliz şarkıcı Adele evlilik kutlamalarında sahne alabilir. Ancak aile bu iddiayı doğrulamadı. Daha önce dünya yıldızları Rihanna ve Justin Bieber düğün etkinliklerinde performans sergiledi. Rihanna’ya performansı için 7 milyon dolar ödendiği yazıldı. Ailenin ayrıca konukları Mumbai’ye getirmek için üç özel jet kiraladığı da aktarılıyor. Mart ayında Gujarat eyaletindeki üç gün süren etkinliğe katılan 1200 davetli arasında Bill Gates ve Mark Zuckerberg de vardı.

 

Ambaniler petrolden telekomünikasyona, petrokimyasallardan teknoloji ve hızlı modaya genişleyen iş kollarıyla Hindistan'ın her yerindeler. Hayatları kamuoyunda yoğun ilgiyle takip ediliyor. Mukesh Ambani'nin kişisel servetinin 115 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 29 yaşındaki küçük oğlu Anant, Reliance Industries'ın yönetim kurulu üyesi. Forbes milyarderler listesine göre 66 yaşındaki Mukesh Ambani, 116 milyar dolarlık mevcut servetiyle dünyanın en zengin 10'uncu insanı. Kurucusu olduğu Reliance Industries'in piyasa değeri açısından Hindistan'ın en büyük şirketi.

 

Ambani, ailesinden miras aldığı petrol, gaz ve petrokimya ürünleri şirketini, perakende ve telekomünikasyon alanlarındaki yatırımlarla büyüttü. Ambani’nin ailesi için yaptırdığı 27 katlı Antilla isimli gökdelenin 1 milyar dolara mal olduğu söyleniyor. Hindistan’ın önemli yapılarından biri haline gelen konutta 600 hizmetli çalışıyor. Ancak bu yapı, Hindistan'ın elitleri ile dar gelirlileri arasındaki geniş uçurumu net bir şekilde gösterdiği için de eleştirildi. Ambani, 2018'de kızı için Hindistan tarihinin en pahalı düğününü düzenledi. 100 milyon dolara mal olduğu iddia edilen bu düğünde Beyonce sahneye çıkmıştı. Düğün öncesindeki partiye Disney’in patronu Bob Iger da katıldı. Ambani’nin sahip olduğu Reliance Industries ile Walt Disney arasındaki işbirliğinin, dünyanın en kalabalık ülkesinde 8,5 milyar dolar değerinde bir eğlence devi yaratması planlanıyor.



Etiketler: