Arnavutluk'un Sazan Adası'nı Ivanka Trump Zenginler Ä°çin SığınaÄŸa DönüÅŸtürmek Ä°stiyor!

Ä°talya’nın faÅŸist diktatörü Benito Mussolini orayı çok sevi ve bir ev inÅŸa ettirdi. Ä°kinci Dünya Savaşı’ndan sonra Arnavutluk’un lideri Enver Hoca, oranın dünyayla baÄŸlantısını kesti ve askeri bir üsse dönüÅŸtürdü.  Günümüzde ise Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump burayı zenginler için lüks villalardan oluÅŸan bir cennet sığınak yapmak istiyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Burası? Arnavutluk’un doÄŸal güzellikleriyle insanın nefesini kesen adası Sazan. Ivanka Trump’ın projesine turizmi ülke kalkınmasının lokomotifi yapmak isteyen Arnavutluk yönetimi de destekliyor. Proje, Sazan adasının kayalıkları arasında görülmeyecek biçimde bir dizi villa inÅŸa edilmesini öngörüyor.

 

Projenin gerçekleÅŸebilmesi için bir dizi izinin alınması gerekiyor. Ancak, Arnavutluk yönetiminin ÅŸimdiden tüm formaliteleri imzaladığı iddia ediliyor. Adanın baÄŸlı olduÄŸu lora kentinin Belediye BaÅŸkanı Ermal Dredha, Arnavutluk’un yeni turistik destinasyon olmasıyla birlikte Sazan’da peÅŸ peÅŸe baÅŸlatılan otel inÅŸaatlarını göstererek, “Ivanka Trump’ın projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için sabırsızlanıyoruz. Çünkü bölgemizin ekonomisine doping etkisi yapacak” dedi.

 

Gerçekten de Arnavutluk turizmde yeni moda. BaÅŸkent Tirana’ya Temmuz ayında bir milyon turist indi. Sazan adasında ÅŸimdilik ne plaj kıyafetleri satan bir butik var, ne de lüks bir restoran. “Hiçbir ÅŸey yok” demek daha doÄŸru olur. Sadece yabani incir aÄŸaçları, göz alabildiÄŸine uzanan dutluklar, yemyeÅŸil çam ormanları ve turkuvaz rengi tertemiz bir deniz…

 

Gerçek bir cenneti andıran, ne su, ne de elektriÄŸin olduÄŸu, sadece vakti zamanında Enver Hoca’nın inÅŸa ettirdiÄŸi ve bugün doÄŸanın hükmüne teredilmi, o nedenle de yaban otlarının bürüdüÄŸü sığınaklar dışında sadece bir canlı belirtisi görülebiliyor, daha doÄŸrusu dinlenebiliyor AÄŸustos böceklerinin, diÄŸer adıyla cırcır böceklerinin ötüÅŸleri.