Arjantin'de Enzo Fernandes'in Lionel Messi'ye 2016'da Yazdığı Mektup Gündem Oldu!

Katar 2022 Dünya Kupası'nda Avustralya'yı eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Arjantin Milli Takımı'nda 21 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Enzo Fernandes'in 2016'da 15 yaşındayken Lionel Messi'ye yazdığı duygusal mektup yeniden gündem oldu. 

 

Katar 2022 Dünya Kupası'nda Avustralya'yı eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Arjantin Milli Takımı'nda 21 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Enzo Fernandes'in 2016'da 15 yaşındayken Lionel Messi'ye yazdığı duygusal mektup yeniden gündem oldu. 

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Dünya Kupası'nda Avustralya'yı eleyerek çeyrek finale yükselen Arjantin'de, genç futbolcu Enzo Fernandez'in Lionel Messi'ye çocukken yazdığı mektup gündem oldu. 21 yaşındaki futbolcunun 2016 yılında kaleme aldığı satırlarda Messi'yi milli takıma döndürmek için kullandığı duygusal ifadeler dikkat çekti. Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, son 16 turunda Avustralya'yı 2-1 maÄŸlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Lionel Messi ve Julian Alvarez'in golleriyle kazanan Tangocular, çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu. Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi ise ÅŸu ana turnuvada sergilediÄŸi performansla ülkesini adeta sırtlamış durumda. Kariyerinin belki de son Dünya Kupası'nda ülkesi Arjantin'i ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸtırmak için elinden geleni yapan Lionel Messi, Avustralya karşısında attığı golle de takımının çeyrek finale yükselmesinde baÅŸrol oynadı. 35 yaşındaki efsane, turnuvadaki gol sayısını 3'e çıkarırken, takım arkadaÅŸları da hem Arjantin hem de Messi için kendilerini adeta adamış durumdalar. Gerek maç öncesi gerekse de maç sonrası açıklamalarında tüm oyuncular Messi için kupayı kazanmak istediklerini dile getirirken, Arjantin'in yeni yeteneÄŸi Enzo Fernandez'in ise Messi ile ilgili anısı oldukça dikkat çekici. Dünya Kupası'nda Arjantin orta sahasının vazgeçilmez ismi haline gelen 21 yaşındaki futbolcunun Messi'ye 15 yaşındayken yazdığı mektup ortaya çıktı. 2016 yılında milli takımı bırakma kararı alan Messi'ye Arjantin Milli Takımı'nda oynaması için bir mektup yazan Enzo Fernandez, oldukça duygusal ifadeler kullandı.

 

İşte Enzo Fernandez'in 15 yaşındayken Messi'ye yazdığı o mektup:

 

"Seni nasıl ikna edeceÄŸiz? Biz felaket durumdayken seni nasıl ikna edeceÄŸiz? Omuzlarında sahip olduÄŸun baskının yüzde 1'i bile bizde olmadı. Sabah uyanıp aynaya bakıyorsun ve 40 milyondan fazla insanın senden muhteÅŸem bir ÅŸeyler yapmanı beklediÄŸini görüyorsun. Gülünç ama doÄŸru, herkes böyle düÅŸünüyor. Seni nasıl ikna edeceÄŸiz? Senin gezegendeki en iyi oyuncu olduÄŸunu, kıyaslanamaz yeteneklere sahip olduÄŸunu ama eninde sonunda bir insan olduÄŸunu anlamayamazsak. Seni nasıl ikna edeceÄŸiz? Kendi hayal kırıklığımızın içerisinde bir an durup, kaybetmenin verdiÄŸi öfkeden senin sorumlu olduÄŸunu anlamazsak. Hep beraber aynaya bakalım ve hiç tanımadığımız bu adamdan talep ettiklerimizin yüzde 1'ini kendimizden talep etmediÄŸimizi görelim. Ä°stediÄŸini yap Lionel, ama lütfen kalmayı da bir düÅŸün. Kal ve eÄŸlen. Komik baskılarla dolu bu dünyada bu oyunu asil kılan ÅŸey; eÄŸlenebilmek. Seni açık mavi-beyaz formayla izlemek dünyanın en büyük gururu. Keyif almak için oyna çünkü öyle yaptığında bizim ne kadar keyif aldığımızı tahmin bile edemezsin. Bizi affet, teÅŸekkürler.”