Arjantin'de Ekonomik Krizin Etkileri! Kiralar Et Veya Süt Ürünleriyle Ödeniyor!

Ekonomik krizin iyice derinleştiği Arjantin’de ev sahipleri kiranın dolar, bitcoin veya et ve süt gibi besin maddeleriyle ödenmesini kabul ediyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Arjantin’de kira artışlarını sınırlayan yasa 2023’te yürürlükten kaldırıldı. Kiralar artık ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayla belirleniyor. Sadece kira tutarı değil, kiranın nasıl ödeneceği, ne kadar depozit talep edileceği, yıllık kira artışının ne kadar ödeneceği gibi şartlar da.

 

Yasa yürürlükten kaldırılmadan önce kiranın Arjantin Pezosu ile ödenmesi zorunluluğu vardı. Yasa iptal edilince, ülkenin ABD Doları’na geçişini teşvik edecek bir şekilde, dövizle ödeme talebinde bulunmanın yolu da açıldı. Ayrıca bitcoin, diğer kripto p aralar, hatta şu kadar kilo sığır eti veya şu kadar litre süt gibi alternatif ödeme imkanları da getirildi. Üstelik bu imkanları geçen Aralık’ta Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Diana Mondino sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yani, Arjantin neredeyse Orta Çağ‘dan da öncesinin, ilkel toplumların takas sistemine dönüşün kapısını aralamış oluyor.