Araba Müzik Dinleyenler İçin Dikkat Çeken Araştırma! Arabada Dinlenen En Tehlikeli Üç Şarkı Nedir?

İster kulaklığınızdan hafif bir şekilde dinleyin, ister sesi sonuna kadar açın¸müzik bir çok sürücü için yol boyunca vazgeçilmez bir dinlendirici. Ama ya müziğe dalıp veya kapılıp yola dikkatinizi kaybederseniz?

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Avustralya’da “Compare The Market” sitesi direksiyonda en dikkat dağıtıcı parçaların listesini belirledi. Kriterler: Baterinin dakikadaki vurgusu, enerji, dans etmeye teşvik edici ritmi, müziğin volümü.

 

Araştırmada “O-Zone” Grubu’nun “Dragostea Din Tei” parçası, direksiyonda en dikkat dağıtıcı parça seçildi. Neden? Cevap: Hızlı temposu, dans etmeye teşvik etmesi, direksiyondaki sürüceleri elleriyle veya ayaklarıyla tempo tutmaya kışkırtması, böylece dikkatini dağıtması. Şarkı ayrıca özellikle yüksek bir enerji salgılıyor, bu da sürücünün içine sıkıntı çökmesi riski de yaratıyor.

 

İkinci riskli parça “Jay-Z”nin “Empire State of Mind” şarksı. Bu şarkının temposu son derece yüksek, o nedenle bazı sürecilein kaza yapabilmeleri olasılığını artırıyor. Ayrıca, enerji düzeyinin oldukça yüksek olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bir “Olumlu” yönü: İnsanı arabanın direksiyonunda dans tmeye teşvik etmiyor.

 

Üçüncü sırada “Black Eyed Peas” grubunun “Pump It” parçası geliyor. Temposu yüksek, dolayısıyla yerinizde zıplatmaya teşvik edici, direksiyon başında yerinizden kıpırdayamayacağınaz göre, sizi sürücü koltuğunda dans etmeye zorlayabilecek bir şarkı.

 

Not: Elbette, bu klasman Batı kökenli. Bizim halk müziği, arabesk veya pop parçalarımızın radyosunu açmış sürücü üstündeki etkilerini araştırmak çok ilginç sonuçlar verebilir.