Anksiyete ve Kaygı Bozukluğuna İyi Gelen Şeyler

Uzman bir doktora danışıp süreci kontrol altında tutmak daha iyi gelebilir ancak araştırmalar gösteriyor ki anksiyeteye iyi gelen bazı aktiviteler var. 

 

 

 

1- Doğada Yürüyüş 

Yabancı ve frenk ilim insanları doğada yürüyüş yapıp gezinmenin de iyi geldiğini bulmuşlar. yani eğer etrafında beton dikilmemiş yeşil bir yerler kaldıysa oralarda gez, toz piknik yap. hatta brisbane üniversitesinden jessica nguyen bacım yaptığı bir deneyde doğa resimlerinin bile işe yaradığını buldu. yani ormanlık alan resmine bakman bile işe yarayabilir.

 

 

2- Sakinleştirici Egzersizler

Sakinleştirici egzersizler de işe yarar. örneğin ellerini buz gibi soğuk suya tutmak hatta daha iyisi komple soğuk bir duş almak. bedenini hafif hafif sallamak ve nefes alış verişine yoğunlaşmak gibi basit şeylerde acayip etkili olabilir.

 

3- Spor ve Hareket 

bilimsel araştırmaların ezici çoğunluğu spor ve hareketin insanı sakinleştirdiğini ispat etmiştir. bu sebeple spor yap, dans et, hopla zıpla , yoga yap , halı saha maçına çık , halının üstünde yuvarlan ama mutlaka hareket et kardeşim. koltuğun üstünde düşüne düşüne sakinleşemezsin.

 

4- Yazmak 

10 aralık 2018 tarihli jmir mental health dergisinde yayınlanan makalede korkularınızı ve streslerinizi bir deftere yazarsanız sanki onları zihninizin dışına atmış gibi hissedip rahatlayacağınızı iddia ediliyor. bence bir deneyin ne kaybedeceksin dostum.