Aniden Kaybolan Papağan 8 Yıl Sonra Bulundu!

“Tekila” adındki gri renkli bir papağan kaybolduktan 8 yıl sonra bulundu. Fransa’nın güneyindeki Marseillan kentinde sahiplerinin evinden büyük bir olasılıkla çalınmış olan papağan yeniden yuvasına kavuştu. Aile şimdi 2016’da kayıplara karışmış olan erkek papağanı da bulmayı umuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Birkaç gün önce bir ailenin kapısı çaldı. Evde emekli bir çift yaşıyordu. Kapıyı açtılar. Bir adam “Kapınızın önünde bir papağan duruyor” dedi Şaşırdılar. Çünkü papağanları yoktu. Hayvanı yakalayıp küçük bir kafese koydular.

 

Ertesi gün çarşıya çıkıp hem papağana daha uygun bir kafes ile yem aldılar.Sonra gerçek sahibini aramaya başladılar. Papağanın ayağında bir küçük künye vardı ama kaybolduğu tarihte bu künyede yazılı sahiplerin kayıdı tutulmuyordu.

 

Veterinerlerle temasa geçtiler, sosyal medyadan duyurular yayınladılar. Sonunda bölgenin tek papağan üreticisine ulaştılar.

 

Yetiştirici, “Bu papağanı Marseillan’da yaşayan bir adama sttım. O da 2016’da papağanının çalındığını bana bildirdi” dedi.

 

Papağanın bulunduğu yerden 255 kilometre uzaklıkta yaşayan gerçek sahibinin adresi bulunup müjde verildi. Ertesi gün papağan ile sahibi birbirlerine kavuştular.



Etiketler: