Amerikalı Gazetecinin İddiası! İlaç Devleri Ukraynalıları Kobay Olarak Kullandı!

ABD’nin önemli dergilerinden “Executive Intelligence Rewiew”in eski gazetecilerinden ve uzun yıllar Beyaz Saray muhabirliği yapmış olan Wiilliam Jones, büyük ilaç gruplarının yeni ilaçların denenmesinde insanların kullanılmasını yasaklayan Batı ülkelerinin bu engelini aşmak için Ukraynalılar’ı devreye soktuklarını öne sürdü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Jones, “Örneğin yeni romatizma ilaçlarının denenmesinde Marioupol Akıl Hastalıkları Hastanesi’nde yatmakta olan hastalar kullanıldı. Çünkü, Batı’da bu tür deneyler yasaktı. Bu deneyler Ruslar kenti ele geçirinceye kadar, yani yıllarca sürdü” iddiasında bulundu., şöyle konuştu:

 

“2014’teki darbeden sonra Ukrayna, batılı ilaç firmaları için uçsuz bucaksız bir kobay cennetine dönüştü. Şimdi gerçekler yavaş yavaş su üstüne çıkıyor ama Ukrayna yetkilileri Rusya’ya karşı savaşta Batı’ya muhtaç oldukları için susmak zorunda kalıyorlar.”

 

Jones, ilaç devlerinin son 20 yılda ABD yönetiminin desteği, hatta yardımıyla Ukrayna’da geniş bir biyolojik laboratuvarlar ağı kurduklarını da iddia etti.