Amerika Güzellik Kraliçesi Tacını İade Etti! Nedeni Akıl Sağlığı!

2023 Eylül’ünde ABD’nin en güzel kadını seçilen Noelia Voigt, akıl sağlığını gerekçe göstererek havlu attı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Güzel kostümler, harika makyajlar, muhteşem bir fizik… Ama tüm bunların ardında ruhsal sorunlarıyla boğuşan bir genç kadın vardı.  “Miss USA”, yani ABD Güzellik Kraliçesi, bu ünvanı kazandıktan 7 ay sonra tacını iade ettiğini açıkladı.

 

Geçen Eylül ayında Nevada eyaletinin Reno kentindeki finallerde kraliçe tahtına oturan Noelia Voigt, kararını Instagram’dan yayınladığı uzun bir açıklamayla duyurdu. Özetle şöyle dedi:  “ABD Güzellik Kraliçesi olarak son derece anlamlı günler geçirdim. Ne yazık ki, bu ünvanı iade etmek gibi çok güç bir karar aldım.”

 

Genç kadın bu aybaşında psikolojik açıdan iyi bir durumda olmadığını açıkladı: “Fizik ve akıl sağlığınızdan daha önemlisi yok. Aslında tek gerçek servetimiz sağlığımız.”

 

Noelia Voigt, geleceği için iyimser olduğunu da belirtti: “Hayatımda yeni bir sayfa açıyorum. İnsanlara akıl sağlıklarını önemsemeleri  ve hem kendilerini, hm de çevrelerindekileri korumaları  için ilham kaynağı  olmak istiyorum. 

 

ABD Güzellik Kraliçesi Komitesi, Noelia Voigt’in kararına saygı duyduğunu ve tercihini desteklediğini bildirdi, “Kraliçelerimizin iyiliği ve sağlığı her şeyin önünde gelir” dedi. Noelia Voigt’in iade ettiği taç, ikinci seçilen Wisconsin eyaletinden Alexis Loomans’a verilecek.