Amerika DışiÅŸleri Bakanı Antony Blinken Ä°srail Filistin Çatışmalarının BaÅŸlamasının Ardından 3. Kez Ä°srail'de!

Amerika DışiÅŸleri Bakanı Anthony Blinken Ä°srail Filistin çatışmalarının baÅŸladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 3. kez Ä°srail'e gitti. 

 

Amerika DışiÅŸleri Bakanı Anthony Blinken Ä°srail Filistin çatışmalarının baÅŸladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 3. kez Ä°srail'e gitti.  ABD DışiÅŸleri Bakanı Antony Blinken, yaklaşık dört haftadır Gazze'ye hava ve kara saldırılarını sürdüren Ä°srail'e gitti. Söz konusu ziyaret savaşın baÅŸlangıcından bu yana Blinken’ın Ä°srail’e düzenlediÄŸi üçüncü ziyaret.

 

Ensonhaber'in haberine göre; Blinken, Tel Aviv'de Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Blinken, ziyarette, Ä°srail'in kendini savunma hakkı ile ABD'nin Gazze'deki sivillere insani yardım saÄŸlamaya yönelik devam eden çalışmalarının ele alınacağını söyledi. Bakan Blinken, Ä°srail ve Ürdün de dahil bazı ülkeleri kapsayan ziyareti için baÅŸkent Washington'dan ayrılmadan önce, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Çatışmasının diÄŸer ülkelere yayılmasını önlemek de önceliklerimizden biri

 

Ziyaretinin ilk durağının Ä°srail olacağını belirten Blinken, "Ä°srail'in kendini savunma ve bu tarz saldırıların bir daha olmayacağını saÄŸlama konusunda sadece hakkı deÄŸil, sorumluluÄŸu var” ifadesini kullandı. Blinken, Ä°srail'in eylemlerinde sivillerin korunmasının önemine iÅŸaret ederek "Sivilleri daha iyi korumak için atılabilecek somut adımları da konuÅŸmak istiyoruz" dedi. Ä°srail-Filistin çatışmasının diÄŸer ülkelere yayılmasını önlemenin de önceliklerinden biri olduÄŸunu belirten Antony Blinken, bir diÄŸer önceliklerinin de esirlerin serbest bırakılması olduÄŸunu vurguladı.

 

“Hamas sivilleri canlı kalkan, hastaneleri ve camileri de karargah olarak kullanıyor”

 

Bir gazetecinin, Ä°srail'e Gazze'deki eylemleri konusunda baskı yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Blinken, Ä°srail'in kendini savunma hakkı ve zorunluluÄŸu olduÄŸunu tekrar etti. Blinken, sivil ölümlerden dolayı Hamas'ı suçlayarak Hamas'ın sivilleri canlı kalkan, hastaneleri ve camileri de karargah olarak kullandığını söyledi

 

Sivil ölümleri konusunda Blinken, "Filistinli bir çocuÄŸun, yıkık binanın enkazından çıkarıldığını gördüÄŸümde, Ä°srail'de ya da baÅŸka yerde aynı olayı gördüÄŸümde olduÄŸu gibi bu beni derinden etkiliyor" diye konuÅŸtu.