Amerika'da Yeni Trend! Bebek Reyonundaki Paketlere Para Bırakmak!

TikTok üstünden yayılan bu trend anneler arasındaki dayanışmayı göstermeyi amaçlıyor. Birçok anne marketlerdeki bebek reyonlarına koyup gizledikler paraların videosunu çekip TikTok’ta yayınladılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Harekete, sosyal medya fenomeni Cecily Bauchmann öncülük etti. Marketten 100 dolar değerinde bir hediye çeki satın aldı. Bunu bebek bezi paketlerinin arasına gizledi. Bir de not iliştirdi: “Çok özel bir şeyi hak ediyorsun. Bu, senin için…” Amacı hediye çekini bulacak olanın kendine bir şeyler alabilmesiydi. Kadınlara yönelik bir jestti bu; çünkü marketler alışverişi kadınlar, özellikle bebek ürünleri reyonuna uğrayanlar anneler oluyor. Cecile Bauchmann, takipçilerini de aynı şeyi yapmaya teşvik etti.

 

Trend kısa sürede ABD’de yayıldı, ardından Avrupa’ya da geçti. Çok sayıda kişinin bebek bezler, süt ve ilaç kutularının arasına para sıkıştırırken filmleri yayınlandı. Hatta bir çok erkek de harekete katıldı. Ancak dünyada kötüler de var: Bir çok kişi bağışları çalmak için marketlerin bebek reyonlarını kurcalarken yakalandı.



Etiketler: