Alzheimer'da Son Buluş! Hamburger Pizza Gibi Ürünler Hastalığı Tetikliyor!

Avustralyalı araştırmacılar gençleri uyarıyor: “Pizza, hamburger ve şarküteri ürünleri gibi yiyecekler ilerde Alzheimer’e yol açıyor. O nedenle şimdiden sağlıklı yiyeceklere yönelin.”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İlk kez olarak bir araştırma işlenmiş ürünler, özellikle deşarküteri ve ete dayalı besinler ile Alzheimer arasında bir ilişkiyi ortaya koydu.

 

“Journal of Alzheimer’s Disease” dergisinde yayınlanan Avustralyalı bilim insanlarının araştırmasında Alzheimer’e yakalanıp yakalanmadıkları düzenli olarak izlenen grup insanın sağlık durumlarına dayandırıldı. Grup 438 kişilik denekten oluşuyordu. Bunlardan 108’i Alzheimer’e yakalandı.

 

Sonuç: Alzheimer olanlar genellikle et, sosis, jambon, pizza ve hamburger ile besleniyordu, Ayrıca portakal, çilek, avokado, biber, salatalık, havuç, lahana, ıspanak gibi sebze ve meyveleri çok az tüketiyorlardı.

 

Araştırmanın sonuçlarının yayınlandığı makalede gençlere uyarıda bulunuldu: “İleri yaşlarda beyninizi korumak istiyorsanız, daha sağlıklı bir beslenme rejimine yönelin. Alzheimer’in beyinde gelişmesi orta yaşlarda başlıyor. Nedenini de genç yaşlarda ölçüsüz, kontrolsüz bir beslenme rejimi oluşturuyor.”