Almanya'da Bir Hortlağın Mezarı Ortaya Çıkarıldı!

Bazı şeyler evrensel ve çağları aşabiliyor. Hiç kuşkusuz mezardan birinin çıkıp gelmesi ve ölümden sonraki hayatla ilgili sorular bunların başında geliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Almanya’da bir grup arkeolog, yaptıkları kazılar sırasında, o güne kadar görmedikleri bir mezarla karşılaştılar. Tarih öncesi çağdan kalma bu mezar, ölümünün ardından dünyayı ziyaret eden veya ettiği düşünülen birine aitti. Yani, bir tür bir hortlağın mezarıydı.

 

Öldükten bir süre sonra canlılar arasına dönen veya dönmek isteyen hortlakların hikayesi dünyanın tüm kültürlerinde bulunuyor.

 

Avrupa’da bu bulunan ilk “Hortlak” mezarı değil. Daha önce onlarcası bulundu. Ve her defasında mezar açılmadan önce ölünün uyanmaması için bir dizi önlem alındı: Bacaklarının üstüne kaya koymak, toprağa saplayabilmek için vücudunu mızraklarla delik deşik etmek gibi.

 

Bu mezarların çoğu Orta Çağ’a ait olsa bile bir bölümü tarih öncesine kadar gidiyor. Almanya’da son bulunan mezar 40-60 yaş arası bir adamın. Bağdaş kurmuş, bacakları arasına 1 metre büyüklüğünde ve 48 santimetre genişliğinde bir kaya yerleştirilmiş bir ceset bu. Dünyaya veya hayata dönmesini önlemek için bu kadar iri bir kaya binbir güçlükle getirilip mezara konulmuş. Arkeologlar mezarın ve mezardaki adamın en az 4.500 yıl öncesinden kaldığını düşünüyor.