Alkolsüz İçki Sektöründe Yeni Trend! Vietnam'ın Tuzlu Kahvesi!

Bir fincan bildiğiniz kahve. Üstüne şekerle tatlandırılmış süt. Yine bildiğiniz gibi. Buraya kadar normal. İlginçlik bundan sonra başlıyor. Çünkü sütlü kahvenin üstü, tuzlu krema ile kaplanıyor!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tuzlu-şekerli kahve trendi, Vietnam’ın orta kesimindeki Hue kentindeki küçük bir kafeteryada doğdu. Hatta ilk içenler tadını biraz tuhaf buldu. Öyle ya; tuzlu kahve mi olur?

 

Ancak zamanla yüz buruşturmaları yerini keyif ve mutluluk gülümsemesi aldı. O kadar ki,  bugün TıkTok’un da desteğiyle ünü sadece Vietnam değil, Asya sınırlarını da aştı ve tüm dünyada popüler olmaya başladı. Tuzlu kahveyi keşfeden Hue’deki küçük kafeterya ise turistler için çekim merkezine dönüştü.

 

Kafenin sahipleri Ho Thi Thanh Huong veTran Nguyen Huu Phong çifti tuzlu kahveyi şöyle anlatıyorlar: “Tuz içeren süt ile siyah kahvenin karışımı hem kahvenini buruk tadını hafifletiyor, hem de konsantre sütün yumuşaklığını dengeliyor.”

 

Bu küçücük kafenin Vietnam ekonomisine büyük mü büyük bir katkısı oldu: Vietnam dünyanın önde gelen kahve ihracatçılarından biri urumuna geldi: Geçen yıl kahve ihracatı 2,5 milyar doları geçti.



Etiketler: